Nolle-P är över

2008-08-31 @ 20:13:04

I torsdags stod jag i baren på Trappan för första gången på länge och det var riktigt roligt. Det strulade som vanligt lite, men som vanligt löstes det också på ett bra sätt så kvällen blev lyckad. I fredags var jag tillbaka på Trappan för att jobba på en sittning. Alla program på fil-fak (här i Norrköping iaf) avslutade nolle-p den här helgen så det var en finsittning för arbetsterapeuter och KSM. Det var också längesen men jag hade inte glömt allt viktigt man behöver komma ihåg inför och under en sittning så det gick bra.

Igår hade vi lärare vår finsittning som jag hade biljett till (hjälpte till på Brevik när arbetsgrupperna ska lära känna varandra med samarbetsövningar och lekar, så jag fick nästan halva biljetten betald av sektionen). Det var en lyckad sittning och jag hade roligt trots att jag blivit placerad med bara nollan (och det var personer jag inte sett/pratat så mycket med).

Efter sittningen gick vi till Trappan och jag hade en trevlig kväll där. Hängde med Tåbbe medans Patrik fortfarande jobbade med diskrummet efter sittningen han jobbat på... Och kvällen avslutades naturligtvis med "Stad i ljus", den gör mig alltid lika glad på något sätt. =)




Som sagt är nolle-p över nu så nu kanske man får lite mer ledig tid för att slappa och plugga...? Och jobba och hänga lite på Trappan. Har redan två grejer där inbokade nästa vecka, en barutbildning och personalfest. Det blir nog bra.

Tack och hej, leverpastej!

Trött

2008-08-27 @ 14:54:33

Ujuj... Jag borde plugga nu, läsa (en bok som iofs verkar rätt intressant och inte ser så svårläst ut) och förbereda en uppgift som ska diskuteras på fredag. MEN... jag är trött och omotiverad just nu. Sov väl inte tillräckligt i natt och halvtimmen jag sov nu i eftermiddag när jag kom hem från skogen (vi hade exkursion och jobbade i skogen idag istället för i skolan, rätt trevligt faktiskt) hjälpte inte riktigt. Jag skyller på förkylningen. Och kanske Nolle-P lite. =P Kom inte i säng i tid igår efter music quiz och karaoke på Trappan (sjöng dock inget). Men men, snart är det helg och på lördag avslutas nolle-p med finsittning som jag ska gå på. Jag funderar på om jag ska gå den där svängen på stan nu och kolla om jag hittar några roliga kläder tills dess. Jag tror jag gör det och hoppas jag kan motivera mig bättre senare, hehe. (Eller i värsta fall imorrn)

Lite underhållning

2008-08-25 @ 15:44:30

Nu känner jag mig duktig! Har lyckats lista ut hur jag ska göra för att lägga ett youtube-klipp här, alldeles själv... =) Därför delar jag med mig av delar av ett riktigt roligt avsnitt av en riktigt rolig serie, Vänner. Vet ni förresten vad som hände med planerna på att göra en långfilm av den, med originalskådisarna? Las de ner?



Fyrverkerier

2008-08-25 @ 13:58:47

Jaha, en vecka till har gått!

Skolan började förra måndagen och kursen verkar intressant. Min arbetsgrupp är liten, vi är bara fem, men jag tror vi kommer komma överens under de här två kurserna...

Nolle-P har fortsatt och jag har varit med på en del grejer och hoppat över och vilat andra dagar. München Hoben var helt okej, vi kom för sent för att kunna köpa sejdlar, men jag sörjer inte för det. Hade det funnits hade jag lagt ett till samlingen, men nu blev det inte så. Var inte där så jättelänge men det var roligt att träffa kompisar, titta på folk och lyssna lite på musik.

Annars är det slutet av veckan som var det roligaste. I fredags kom Sabina och Gumme hit och vi åkte till Citygross för att köpa middagsgrejer och självklart passade jag och Patrik på att storhandla lite när vi för en gångs skull hade tillgång till bil. Senare gick vi ut för att kolla in SM i musikfyrverkeri som alltid brukar vara samtidigt som Augustifesten här i Norrköping. Trångt var det, massor med folk ute men roligt att se. Musikfyrverkerierna är något jag ser fram emot med Augustifesten varje år och något helt annat än de fyrverkerier man ser på nyår.

I lördags var vi ute och kollade in maknaden. Strumpor, godisremmar och munkar handlade jag/vi. =) På kvällen var det dags för musikfyrverkeri igen och det blev lördagens lag som vann, Göteborgs fyrverkerifabrik AB. Kolla in deras bidrag här!

Igår började dagen med att vi tittade på finalmatchen i handboll mellan Island och Frankrike. Det var ju extra intressant och laddat med tanke på att vi hade en islänning och en som bott 3 år på Island med oss, men tyvärr vann ju Frankrike. Annars gick större delen av dagen faktiskt åt till att läsa... "Den moderna barndomen och barns vardagsliv". Det var en rätt intressant bok, men det finns ju alltid saker man hellre gör en söndag eftermiddag än att läsa skolböcker, hehe. Blev paus iaf när jag gick på faddermöte i solen...

Nu är det måndag och ny vecka igen och jag borde sluta sitta här och göra nått nyttigt istället, titta på vad nästa skolprojekt är! Tyvärr är Wii:n ganska lockande också, det blir nästan som att den är ny nu när man inte haft den eller spelat på över en månad... jag är sugen på lite Guitar Hero, hehe. Men men, först lite skola, sen kan man ta paus... ;)

Bilder

2008-08-17 @ 19:36:21



Mina presenter: Solfjäder, halsband, parfym (100 ml som inte ens finns att köpa i Sverige, hehe), officiell OS-tröja, en present från tjejen som guidade och tog hand om Patrik - nån grej man ska brodera och sedan sätta runt en mugg för att sätta pennor eller så i...



Jag klagade tidigare i sommar över att jag inte hade någon solfjäder i värmen, men nu har jag den här fina med nån klassisk kinesisk historia på. På baksidan finns den skriven, men det är ju lite svårt att förstå vad det står, hehe.



Den här tavlan fick Patrik köpa för 10 % av ordinarie priset eftersom han vann tredje pris i ett lotteri. Förmodligen hamnar den ovanför soffan i vårt vardagsrum. Han köpte en annan också med ett blommande träd på och den är nog egentligen min favorit, men tigrarna är ju också fina... Det blev lite problematiskt att frakta hem tavlorna med tanke på storleken! De var ihoprullade och låg i ca 1 m långa paket som han iaf fick inslagna i plast så de klarade flygresorna ganska bra.

Veckan som gått

2008-08-17 @ 14:13:28

Jaha, då var det söndag igen. Veckan som gått har varit händelserik. I tisdags kom som sagt Patrik hem och precis som jag trott hade han saker att berätta (även om jag fått många rapporter på Skype) och det var roligt att få se bilder på det han varit med om. En del grejer hade han ju handlat också, både till sig själv, mig, oss och hans familj... (Bilder kommer senare Elin). Jag blev glad för mina presenter. =)

I torsdags jobbade jag 7-16 på ett fritidshem och det gick bra. Fick erbjudande att jobba nästa torsdag också vilket jag tyckte var kul, men jag sa att jag måste kolla mitt schema innan jag kunde tacka ja. När jag kom hem såg jag att torsdagen var tom, men senare på kvällen kom jag på att jag planerar att åka till Linköping och gå på München Hoben på onsdagen och sova där, vilket gör att jag inte kan jobba. Det kändes trist att neka till jobberbjudandet eftersom det är bra att få in en fot på ett ställe för att kanske få jobba mer, men men... Det är en stor fest som jag ser fram emot och det kan bli min sista eftersom jag inte vet om jag är student fortfarande nästa höst...


I fredags drog Nolle-P igång och jag är fadder. Var med både på uppropen och på lekarna i parken på kvällen. Det var lika roligt som vanligt att se så mycket nytt folk. När nollan gick hem för kvällen gick jag till Trappan och hängde med Halvkasst, Patrik och Tåbbe. Det var trevligt att träffa honom, det var längesen och i vanlig ordning fick jag lov att smaka en klunk öl, haha. =)


Så till gårdagen då, då hade min faddergrupp ansvaret och fick gå omkring med de otroligt fina "nykter faddder"- banden, hehe. Tycker att vi lyckats planera vår kväll rätt så bra, en av lekarna som blev lite seg eftersom bara ett lag kunde tävla åt gången och de andra fick vänta, men i övrigt är jag nöjd, alla verkade ha roligt. De aktiviteter vi hade under kvällen var:
*lek med ballonger där man ska stampa sönder andra lags ballonger (fästa i ett snöre i fotleden)
*stafett där man ska doppa en penna fäst i ett snöre i en glasflaska (inte knuten runt midjan utan vi körde en variant där man sprang med snöret i munnen och det sedan klipptes av och blev kortare och kortare för varje person)
*"rumpcharader" där man bokstaverar ett ord med rumpan och de andra ska gissa ordet
*sjunga sånger ur den lilla rosa studentsångboken
och självklart lite mingel och förfestande...

Kvällen avslutades självklart på Trappan där FestN, högskoleingenjörernas festeri, ordnade fest med campingtema. Det var roligt, men man blev rätt trött i slutet och vi som ansvarsfaddrar var ju tvungna att stanna kvar tills stängning och se till att nollan slapp gå hem ensam osv. Överlag var det en lyckad kväll iaf!

Nu är det då söndag som mest är en slappardag. Patrik och jag har lite grejer vi funderar på att pyssla med, men inga stora projekt...

Äntligen hemma

2008-08-11 @ 21:11:58

Ja nu är jag hemma igen, hemma i Norrköping vill säga. =) Resan gick bättre än den till Ö-vik vilket var skönt.

Igår träffade jag (som jag nämnt tidigare) Elin på stan. Vi bestämde oss för att äta glass i hamnen och det var riktigt trevligt att sitta där och prata och skönt var det tills det började regna, haha. Vi hade som vanligt mycket att prata om, gamla minnen, nutid och framtidstankar...

Efter middagen åkte vi till farmor och farfar för lite fika och det var också trevligt som vanligt. Mamma trodde att farmor skulle bli ledsen/besviken om jag inte hälsade på när jag var i stan och det håller jag nog med om. Och jag vill ju träffa dem också, som jag och Elin konstaterade gäller det ju att passa på när man kan. De är ju gamla och särskilt farfar är inte särskilt pigg... Jag vill helst inte tänka på det faktum att de inte kommer leva för evigt...

Till något roligare - imorrn kommer äntligen Patrik hem från Kina! Just nu längtar jag extra mycket och det känns så trist att han kommer spendera natten på Arlanda, så nära men så långt bort liksom... Men imorrn möter jag honom på stationen och då har han säkerligen massor att prata om, visa saker han köpt och foton och allt sånt. Det blir roligt!


~♥~

Kusin vitamin

2008-08-10 @ 00:41:13

Hittills har jag inte gjort särskilt mycket när jag har varit här hemma. Fast det är nog så jag vill ha det, när jag kommer hit vill jag mest ta det lugn...

Jag har iaf varit på stan med mamma, hittade en ny väska för 149 kr =) Björn Borg...

En annan dag följde jag henne till Strutsfarmen för att hon bara varit där på middag när det var mörkt. Det var riktigt kul faktiskt, att se de söta kycklingarna och mata de större med pellets plockade från marken, hehe. Visste ni att en struts väger ca 1 kg när den kläcks och vid ett års ålder väger runt 100 kr!?!

Sen har vi hunnit med ett besök hos mormor som bjöd på pannkakor med glass, hallon- och hjortronsylt... mums! Och en med smör (som smälter) och socker måste man ju äta också, hihi.

Idag har jag varit hos kusin vitamin på en liten filmkväll. Vi har alltid kul ihop och nu när vi är äldre får vi skratta åt tokigheter vi hittade på när vi var yngre. Filmerna vi såg ikväll var Wrong Turn och 10 orsaker att hata dig. Den senare var lite av en nostalgitripp för det är en av de många filmer som vi sett tillsammans...

Nu är det dags att krypa till kojs och imorrn ser jag fram emot en fika med Elin. =)

Hemma... trots allt

2008-08-06 @ 00:38:48

Ja nu sitter jag hemma i mitt gamla flickrum, hehe. Resan igår blev ju... spännande, eller vad man nu ska kalla det. Bara för att jag inte tog tåg den här gången, vilket jag vanligtvis gör (det var för dyrt) så strulade det en del.

Jag hade bestämt mig för att ta en spårvagn till stationen igår, men den lyckades jag missa och även bussen som skulle gå två minuter senare. Jag såg inte bussnumret förrän det var för sent att byta sida av vägen och vinka till mig bussen... (Ja jag behöver nya glasögon, ska gå till optikern nån gång i höst, när jag fixat med CSN och fått in lite pengar, suck.) Jag började gå till en annan hållplats för att kolla om det gick nån annan lämplig buss och bestämde mig för att vänta på en. Stressad var jag och det kändes som att bussen aldrig skulle komma. Jag började planera för ifall jag skulle kunna ringa en taxi, men till slut kom bussen iaf, jag åkte till resecentrum och gick dit bussen skulle komma. Jag var i tid. =)

Sen kom bussen iaf, eller rättare sagt två stycken vilket gjorde det lite rörigt. Sådär som det blir när folk försöker lista ut vilken de ska på, om de ska lasta in sitt bagage osv. När jag väl skulle gå in i bussen visar det sig att mitt bokningsnummer inte finns i listan, men chauffören släpper på mig iaf. Det kändes skönt när vi rullade iväg mot Stockholm och jag hoppades att resten av resan skulle gå smidigare...

Väl på Cityterminalen tittade jag på tavlorna för avgående bussar men kunde inte hitta nån Y-buss som verkade gå mot Örnsköldsvik. Till en början struntade jag i det och gick och gick för att äta lite. När jag efter det fortfarande inte kunde se varifrån min buss skulle gå började jag bli orolig. Gick det ingen buss kl 17? Jag ringde hem till mamma som kollade internet och jag hade rätt, det skulle gå en buss då. Vi kom fram till att jag skulle leta upp ett biljettförsäljningsställe eller liknande och fråga. I kundservice förklarade jag mitt ärende, att den enda Y-buss som var uppe på tavlorna gick 17.30 mot Ljusdal. Den ville jag inte åka! Jag fick svaret att om jag ville åka kl. 17 skulle jag till gate 28-29, på det nedre planet. Helt konstigt, jag trodde att det typ bara var flygbussar som gick därifrån. Lättad över att ha lite bättre koll på läget betalade jag 10 kr och krånglade jag mig in med all min packning på toaletten. Det jobbade en trevlig man där som hjälpte mig med väskan genom spärren, både när jag fastnade på invägen och sen på utvägen.

Jag kom iaf på en buss mot Örnsköldsvik och den långa resan startade. Det var en extrabuss så de visade ingen film och man kunde inte lyssna på radio. Bussvärdinna hade vi bara en kort stund och biljettkontroll gjordes nånstans i närheten av Söderhamn... Lite udda och trots att resan kändes lång gick det bra. Jag hade två säten för mig själv vilket alltid är skönt och förutom lite färdkost hade jag både tidningar och mp3:n med mig som sällskap.

Min mp3 är en pryl jag verkligen uppskattar på långa resor i buss, tåg, bil... Musik får liksom tiden att gå lite fortare. Jag tänkte dela med mig lite av vad jag lyssnade på under resan, det var (såklart) många bra låtar men jag tänkte nämna en låt av varje artist som mp3:n var/är laddad med. Lite musiktips sådär, hehe.

Poison prince - Amy MacDonald (This is my life, 2007) - Min nya favoritartist
Leave out all the rest - Linkin Park (Minutes to midnight, 2007)
Lady Stardust - Lisa Miskovsky (Last Year's songs - Greatest hits, 2008)
Ba ba ba - Miss Li (Songs of a Rag Doll,  2007) - Gladpop, hihi
Poisoned - Takida (Bury the lies, 2007) - Tänkvärd text...
Run to you - Whitney Houston (The ultimate collection, 2007)

(Hmm, det verkar som att det verkligen var "Last year's songs" haha)

Utmaning

2008-08-03 @ 20:48:15

Blev utmanad av Elin på hennes blogg... Fick tänka till en del men lyckades inte fylla listan helt... Kompletterar om jag kommer på nått.


Tre saker jag gör när jag vaknar:
Trycker snooze på telefonen några gånger
Tar/får en puss (förutom nu när P är på andra sidan jorden)
Gnuggar sömnen ur ögonen och går upp ur sängen


Tre saker jag måste ha under dagen:
Mat
Sömn
?


Tre personlighetsdrag på mig:
Seriös/organiserad
Lite virrig
Social och pratsam (går hand i hand så jag kunde inte välja bara en)


Tre saker jag gärna ägnar mig åt:
Att läsa en bra bok
Promenader, jag tänker så bra då
Ingening, bara låta tiden gå utan att göra något vettigt

Tre saker jag är rädd för:
Ensamhet
?
?

Tre saker jag drömmer om:
Att resa och upptäcka fler underbara platser på vår vackra planet (Jag byter inte min väns svar där för det stämmer in på mig med och jag tänker tillbaka på Vietnam...)
Ett bra liv, jobb, hälsa, familj och sånt där
Just nu - lite tekniska prylar till hemmet, ny tv, dator och mobil


Tre personer jag utmanar:
Bella
Annie
Jenny

Månaden som gått

2008-08-02 @ 18:11:31

Hela juli har handlat om semester och resande. Först Övik såklart, Patrik kom upp och vi träffade släkt och vänner, var på Mannaminne (ett sorts museum, mina föräldrar åker dit varje år för att se vad som hänt sen sist, det drivs av en konstnär som utvecklar det hela tiden) och Star Wars utställningen på museet. Jag hann se alla sex filmerna innan vi gick på utställningen och det var coolt att se grejerna från dem. Tänk att en sån liten stad som Övik fått en sån stor utställning som annars bara visas i stora städer som London och Bryssel t.ex.!




Efter en tågresa i första klass (min första) var vi hemma i Norrköping i några dagar, vilade lite, städade lite, packade om och träffade Alva och Carro med respektive. Det var riktigt trevligt, lite som på den gamla goda tiden, hehe. Vi träffas alldeles för sällan, det är långt till Oslo, men jag hoppas jag kommer träffa Carro mer när skolan börjat igen och de har flyttat...


Nästa stopp blev Växjö. Där tog vi det mest lugnt, shoppade lite, badade lite och åt gott. (Det har varit billigt att leva i juli när vi bott och ätit gratis hos våra föräldrar, haha)


I måndags åkte vi (jag, Patrik, hans mamma och hennes sambo) till Danmark. Det var mitt första besök i vårt grannland och det var trevligt, kort och intensivt. Efter 20 minuters färjefärd mellan Helsingborg och Helsingør fikade vi och tittade lite på stan med alla små alkoholbutiker. Det märktes verkligen att det var ett ställe för törstiga svenskar, haha. Sen åkte vi vidare till Roskilde där vi checkade in på hotellet, gick ner mot hamnen, åt lite och gick på vikingaskeppsmuseum. Det var häftigt att se resterna av fem skepp som sänktes som försvar mot fientliga skepp. Sedan blev det mest slappande, vi var rätt trötta efter dagen.




På tisdagen åkte vi till Arken som är ett museum för modern konst söder om Köpenhamn. Det var intressant, en del var snyggt och tänkvärt medan andra verk fick mig att tänka "eehh... vad har konstnären tänkt!?". Efter att ha varit kulturella var det dags för lite sol och bad. Det fanns en fin strand precis vid museet där det var 20 grader i vattnet och 25 i luften, väldigt skönt med andra ord. =) När vi var nöjda med solandet och badandet åkte vi tillbaka till Roskilde, åt och tittade i affärerna. På kvällen tittade vi på Allsång på Skansen och Morden i Midsomer på hotellet. Så mycket för dansk TV, vi valde SVT eller TV4, haha.


Sista dagen i Danmark började (efter frukosten förståss) med ett besök i Roskilde domkyrka. Den var stor och pampig och det fanns många fina kungagravar där, allt från Harald Blåtand till den senaste kungen. Efter det lämnade vi Roskilde och åkte till Helsingør där vi stannade för att handla. När det kommer till kritan var/är ju även vi törstiga svenskar, hehe. En röd pølse var också ett måste innan vi åkte över sundet igen. När vi kom till Växjö bytte vi bil och fortsatte hemåt.



Igår åkte Patrik till Kina så nu är jag ensam hemma i helgen. På måndag åker jag hem till Norrland en vecka igen. Det känns bättre/skönare/roligare att vara med familjen än att vara ensam här. Det gäller att passa på innan skolan börjar. Det är trots allt inte så länge tills Nolle-P drar igång. Då blir det full fart igen, jag hoppas det blir kul...