Da'n före da'n...

2008-12-23 @ 22:40:02

Då var det snart dags igen... julafton imorgon. Det är ju inte samma sak som när man var liten, men jag tycker fortfarande att det är mysigt och något att se fram emot.


Ikväll har vi traditionsenligt varit hos farmor och farfar och bastat och fikat! Det är en härlig jultradition som jag gillar. Jag hade en hel del gammalt skinn att skrapa bort från kroppen. Dagen före julafton har ju varit "skrapdan" när man ska bada och bli riktigt ren. Det är trevligt att träffa släkt också, vissa har jag inte sett sen förra julen.

Jag har lackat mina naglar röda ikväll också, för att matcha klänningen jag tänker ha imorrn... =) Det var roligare än att packa ihop sakerna som ska tas med till mormor. (Vi sover där tills juldagen iaf) Nu sitter jag mest och surfar... och lyssnar till O helga natt med Jussi Björling. Det är jul! Jag tycker den låten görs bäst av en man... vet inte riktigt varför, men så ska det vara för mig. Jag kom att tänka på det här med julmusik (och traditioner) - jag ska inte glömma att packa med lite noter så jag kan plinka lite på mormors (ganska ostämda) piano. Det hör också till julen, hihi...

Jag skulle säkert kunna komma på massor att skriva om mina/våra jultraditioner, men jag låter bli, tror inte det blir så intressant i längden, haha. Istället önskar jag alla som läser en:



Vinter

2008-12-22 @ 12:20:17

Jag blev så glad igår kväll när jag tittade ut och såg att det snöade! Blev glad idag när jag gick upp också och såg att snön låg kvar... Såhär fint ser det ut utanför vårt hus nu:


                                                                                                     



Vinter och kärlek

2008-12-21 @ 01:09:31

Ja, rubriken säger väl allt om vad kvällens/nattens inlägg handlar om...


Idag tog jag mig en promenad till Willys för att handla lite lördagsgodis. =) Det var så skönt ute, alldeles lagom. Temperaturen var strax under nollstrecket, tillräckligt kallt för att luften skulle kännas frisk och det nöp lite i kinderna efter den ca 20 min långa promenaden. Precis som det ska vara på vintern enligt mig, minusgrader, men inte för kallt! Jag tycker om vintern, men är tyvärr rätt frusen av mig, hehe. Nu har det blivit mildare, men jag hoppas det blir kallare igen och att jag får lite mer snö till jul! "I'm dreaming of a white christmas" liksom... Jag vill ju kunna passa på att njuta av lite riktig vinter när jag är här uppe!

Och så var det där med kärlek då. Ikväll har jag haft tv-kväll med mamma, först Dansbandskampen och sen Love Actually. Jag tycker mycket om den filmen, den är så mysig på nått sätt. Men filmer som denna gör att jag saknar Patrik... det är ju alltid trevligare att se mysiga filmer tillsammans med någon man tycker om. Men men, vi har det bra med våra respektiva familjer i jul och ser fram emot att träffas om 1,5 vecka ungefär - det är ju ingenting egentligen! 

Nått jag särskilt gillar med Love Actually är de fina bilderna från flygplatsen i början och slutet... Kärlek kan se ut på så många olika sätt... =)

"All you need is love..."


19 december

2008-12-19 @ 16:02:44

Det drar ihop sig mot jul nu... Idag klarade jag av det sista julklappsköpet vilket känns väldigt bra. Ofta har jag varit ute de allra sista dagarna och stressat, men nu har jag bara inslagning kvar och det är ju ganska roligt. =)


Har varit hemma hos familjen i Övik sen i tisdags kväll och har mest tagit det lugnt (förutom julklappsshoppingen då). Har fått några sena födelsedagspresenter och så vilket ju alltid är trevligt, hihi...

Idag gick jag upp lite tidigare än jag brukar och åkte in till stan för en klippning. Hade beställt tid hos min gamla klasskompis (och bästis när vi var små) Linnéa på hennes nya jobb. Det var trevligt som vanligt, man kan prata lite mer personligt när man känner frisören, haha, inte bara om vädret. Är nöjd med frisyren också, vi får bara se sen om jag lyckas lika bra med stylingen, hehe. Ska fundera på erbjudandet de hade på en plattång också... tror faktiskt jag ska köpa den. Det är en bra grej och jag har funderat förut på att investera i en. Har ju fått födelsedagspengar jag kan använda till att köpa den!


Träffade mamma på stan och vi fikade på UH och gjorde några ärenden. När vi kom hem tittade jag på den vackra himlen och mamma och jag hade tydligen samma tankar för båda tog fram kameran för att föreviga den. Bilderna blev lite suddiga pga att jag zoomade så mycket det gick (för att inte få med hus och gatlyktor och sånt), men... Det blir som det blir...



 


Tredje advent

2008-12-14 @ 23:30:36

Så, vad har hänt i helgen?

I fredags hände nog inget särskilt... Tittade på när Kevin vann Idol, inte särskilt oväntat och jag gillar honom så jag tyckte det var bra. Alice var iofs också bra, så jag brydde mig inte särskilt mycket om vem som skulle vinna...

Igår var det tömning, sista festen på trappan för året. Det var trevligt, mycket folk och det var ett tag sen jag var ute och dansade så det var kul. Innan dess hade jag hunnit baka lite också. Jag hade redan innan min födelsedag börjat planera för lite bak, men det fick vänta tills igår. Kokoskakor blev det och har smör över till en annan sorts kaka jag sett ut i Sju sorters kakor. Den ska jag baka när jag kommer hem igen, i januari eller så...

Idag blev advent för en gångs skull ordentligt firat, hehe. Patrik och jag har varit ganska dåliga på att göra nått speciellt på advent, men idag var jag med tre kompisar och hade lite julmys såhär innan alla åker iväg hem över jul. Julmust, lussebulle, pepparkakor med (mögel)ost, skumtomtar och Paradis-ask. Vad mer kan man behöva? =) Vi hade glögg också, men ingen var särskilt sugen på den så vi struntade i den. Fyra timmar ungefär pratade vi bort, hehe. Trevligt med lite tjejmys... =)



                                 


Jul jul strålande jul

2008-12-14 @ 14:47:53

Med hälsning till Elin visar jag här hur vår gran ser ut:



Ett år äldre, ett år klokare?

2008-12-12 @ 11:11:24

Då var ännu en födelsedag avklarad! Den var trevlig... hade skickat ut några sms-inbjudningar till kompisar, men i slutändan kom bara två på fika. Inget fel i det, det var ju trevliga tjejer som kom!



Födelsedagsbarnet såklart


Urre och Dure


Dure kör "hoola-hoop" på Wii fit





Tårtor: den jag fixat och en postkaka som familjen skickat

It's all about music...

2008-12-08 @ 16:43:39

Det blev mycket livemusik förra veckan!


  • Abalone Dots på onsdagen
  • Irländsk pubkväll på Trappan på torsdagen, med Shephard's pie (smakade dock inte), grön öl (jag höll mig till cider) och härlig underhållning av Rubliners. Vem kan vara sur med irländsk musik i öronen? Mycket lyckad kväll.
  • Rockfest i lördags. Tog det lugnt hela kvällen och gick bara till Trappan för att lyssna på Waste of Space och deras ex-sångares nya band. Hög ljudnivå och inte särskilt pepp, men trevligt att träffa Annika och grabbarna iaf.

Abalone Dots

2008-12-03 @ 23:18:05

Konserten var jättebra, de höll på i ca 1 timme och 15 min vilket känns ganska lagom för ett band som släppt två skivor. Teatern var möblerad med bord och stolar och jag och Patrik satt nästan framme vid scenen. Så nära har jag aldrig varit på en konsert med nån större, mer etablerad artist. De var väldigt bra! Jag har ju hört dem live en gång förut, när de var förband till Winnerbäck. Det var första gången jag stötte på dem och jag tyckte de var bra, så jag började lyssna... Men den gången lyssnade jag nog egentligen med ett halvt öra, då väntade man ju mest på en annan artist. Idag fick jag verkligen uppleva hur otroligt duktiga och musikaliska de är! Alla fyra tjejer sjunger jättebra och är ledsångare på olika låtar. Flera av dem spelar flera olika instrument... imponerande helt enkelt. Jag bemästrar ett halvt liksom. =P Jag önskar att jag fokuserade mer på att lära mig spela piano då när jag höll på...


Sammanfattningsvis - en mycket trevlig kväll.


Dator, konsert och "jullov"...

2008-12-03 @ 15:43:56

...ja det är vad som är aktuellt för mig just nu.


Beställde en ny dator från Dell igår. Min funkar ju inte så bra, har inte använt den på ett tag faktiskt, den har varit seg och långsam och så länge (är trots allt ca 3,5 år gammal) och sen har skärmen inte funkar, den har slocknat efter ett tag... Så nu ska det bli en ny fin röd dator, hihi. Är så glad för Patrik hittade en 15 % rabattkod istället för de 5 % man får från Mecenat! Mecenatkoden funkade inte ens... Men, nu väntar jag bara på att den ska plockas ihop och skickas till mig!

Ikväll ska jag och Patrik gå och lyssna på Abalone Dots. Jag såg av en slump nånstans att de ska spela i stan så idag gick jag och köpte biljetter. Blir nog bra. =) Var lite lustigt för när jag stod och skulle betala och så frågade nån snubbe (som jobbade där tror jag) massa saker om varför jag lyssnar på Abalone dots, varför de var bra och vad de spelar för typ av musik och så... Det kändes lite komiskt. Han hade tydligen sålt biljetter och pratat om dem utan att ha koll på läget...

Idag hade vi sista seminariet i skolan innan jul! Har bara en "miniuppsats" på 14000-20000 tecken att skriva tills den 6:e januari, men det ska jag nog fixa. Ska försöka vara duktig medan jag är kvar här så jag slipper plugga så mycket hemma. Det är sjukt så mycket ledigt det är i den här kursen, men jag klagar inte, haha.

Nu ska jag ta och hoppa ner i badet med en bok. Skönt...


(Bildkälla: http://fiestaeksjo.se/vaxblekaregarden/pressarkiv/image/pressfoto_abalone_dots2.jpg)

December

2008-12-02 @ 15:49:12

Ja, då har vi gått in i december. Min födelsedags och julens månad. Inte märks det utanför precis. Där är det grått och regnigt...och mörkt.

I helgen har jag jobbat på Trappan. I fredags i baren och i lördags som hovmästare när arbetsterapeuterna hade sittning. Det gick bra och var riktigt roligt båda gångerna. =)

I söndags var det ju som bekant första advent. Patrik och jag städade här hemma och julpyntade lite med juldukar, två tomtemagneter på kylskåpet, adventsstakar i köks- och sovrumsfönstret och julstjärna i vardagsrummet. =) Sen på kvällen drack vi glögg och åt lussekatt och pepparkaka. Riktigt julmys. Dock var inget av fikat hembakt. Nyåkers pepparkakor är ju bäst i test och mina favoriter så de klagar jag inte på, men Patrik blev sugen på att baka egna lussekatter för att de trots allt smakar bäst. Vi får se vad som händer med julstöket framöver. Ett projekt är iaf att leta fram Patriks julgran från förrådet. Trots att ingen av oss ska fira julen här så känns det kul att göra det julmysigt.