Lokalpatriotisk småstadstjej

2008-07-09 @ 16:04:49

Ja, rubriken säger nog det mesta om hur jag kände mig under den ca 8 timmar långa resan hem igår. Småstadstjej kom jag fram till att jag nog är (eller egentligen har jag nog kommit fram det för ett bra tag sen) när jag satt på Centralstationen i Stockholm när jag skulle byta tåg. Jag såg så många springande, stressande människor att jag åter igen kände att storstäder är roliga, men mest när man är där på besök. Övik är en väldigt liten stad, så att byta upp sig till Norrköping känns inte fel, men min nya hemstad är ändå inte för stor liksom. Halvtimmen i huvudstaden gav mig lite inspiration också och här är resultatet:

Ett och två
skynda på
Vi hinner inte leva
Eller
är det här livet?
Har jag bara ett enda tåg att passa
här på livets centralstation?

Lokalpatriotisk blev jag när jag rullade från Sundsvall mot Övik i vårt vackra Höga Kusten. Jag får alltid en speciell känsla när jag åker norrut över Höga Kusten bron, då är man nästan hemma liksom, fastän det är nästan 10 mil kvar. Klockan var kanske runt 21, solen syntes fortfarande bakom molnen och jag såg gröna skogar, blått vatten och blå berg i bakgrunden. Då kände jag verkligen hur vacker Sverige och Norrland är!

♥...två år... ♥

2008-07-06 @ 18:29:39

I fredags gjorde jag klart jobbet för SMHI;  matade in väderdata för olika båtar och flyttade massa filer... Sen på kvällen målade vi klart den sista biten av vardagsrummet! Nu är det bara lite "duttande" kvar som jag eventuellt gör imorrn. Det skulle vara skönt att få det gjort innan vi åker iväg härifrån på tisdag. Vi är ju knappt hemma alls på hela juli!

Igår firade jag och Patrik två år tillsammans. Vi ville hitta på nått skoj, åka iväg på en utflykt eller så. Tyvärr blev vi lite begränsade av dåliga bussförbindelser och att vi inte har nån bil, så vi gick och spelade minigolf istället. Jag vann med 57 poäng mot Patriks 70, hihi. Sen gick vi förbi Trappan och sen vidare på stan. På kvällen gick vi till Durkslaget och åt en riktigt fin och god middag. Det var mysigt. Kvällen avslutades med filmtittande i sängen vilket gjorde att jag nog skulle behöva se slutet av Fantastic 4 en gång till. =P Det finns en stor lucka i min vetskap om vad som hände nämligen... jag var lite trött om man säger så, haha.

Idag är mest en slappardag. Vi har tvättat massa kläder och flyttat lite möbler i vardagsrummet. Annars har båda läst en del, jag avslutade "Den äldste" och påbörjade en bok med alla Narnia-böcker samlade. Det känns lite drygt att behöva vänta på fortsättningen av Eragon-serien men den som väntar på något gott väntar aldrig för länge sägs det ju...

SMHI

2008-07-03 @ 18:03:18

Idag har jag jobbat på SMHI! Har gjort det jobb ingen där vill göra för att det är rätt tråkigt och enformigt, haha. Men för mig är det lite roligt att göra nått annorlunda iaf och alltid bra med lite extra pengar.

I tisdags var vi till Linköping för att Patriks syster fyllde år. Det var trevligt, men vad som var mindre trevligt var att jag fick en liten blåsa på ena foten och ett skav-/skärsår på andra. Det gjorde rätt ont att gå omkring på stan och IKEA där vi var för att fixa lite smågrejer. Självklart hade jag bara ett par skor med mig... men men. Köpte ett par nya skor igår som jag tror är lite bekvämare, ett par sandaler är det. =) Försöker gå in dem lite nu hemma iaf...

Nu borde man väl fortsätta lite med vardagsrummet... vi har inte såå långt kvar nu, men det krävs ju trots allt en liten ansträngning för att få det klart. Kanske blir det middag innan...

Ha det bra i sommarsolen!