Musiktips

2008-10-29 @ 16:06:54

Tittade lite på Nyhetsmorgon imorse när jag åt frukost och dagens program avslutades med en låt som jag fastnade för:

Vintern blev för lång med Pernilla Andersson

Letade upp henne på MySpace och här kan ni lyssna på henne...

Det där med svenska singer-songwriters med bra texter är lite av min grej... en av dem iaf, har väldigt bred musiksmak.


(Tillbaks till läsandet... känns lagom kul...)

Slött på blogg-fronten... men här ska det uppdateras!

2008-10-28 @ 12:07:02

Jag måste vara bland de sämsta bloggarna som finns, hehe. Över en vecka sen senaste inlägget... kan inte vara roligt att titta in här när ingenting händer.

Vad har hänt sen sist då?

Jag har jobbat två dagar, haft uppsats- och slutseminarium på förra kursen. Väntar bara på nästa komplettering nu... Tyckte att uppsatsen kändes ganska bra när jag lämnade in den, men inte sen efter seminariet och med tanke på att jag fick komplettera den första examinationsuppgiften lär jag få göra det med den andra också. Känns jobbigt att behöva vänta på svaret, jag vill helst veta på en gång ju!

I fredags hade vi personalfest på Trappan. Det var OS-tema så Patrik och jag fick användning för de officiella t-shirtarna som han köpte på Pekings flygplats! =) Det blev en riktigt lyckad fest...

I lördags städade vi här hemma och jag hann med ett step-pass också innan mina kära vänner Urre och Dure (många av mina kompisar har smeknamn har jag precis kommit på, hehe) kom hit för lite tjejmys. Patrik la sig i sovrummet med en bok medan vi tittade på Sex and the city filmen. Den var riktigt bra tyckte jag... Jag gillar serien även om jag aldrig följt den...

Jag avslutar med lite bilder från i fredags... Sen är det nog lunchdags och läsdags, "Barndomspsykologiska fasetter" - låter det inte underbart, hehe...

           

Vi hade uppdrag under sittningen/middagen. Mitt var "Stjäl Mios bestick. Hela tiden." Lyckades iaf två gånger. 


    


Äkta OS-tröjor och äkta Asien-pose... =)



Frippe och Josse som moldaviska (o)rytmiska gymnaster!

Party party

2008-10-19 @ 16:21:27

Har varit ute tre dagar i rad nu (inte festat alla dagar precis men varit ute iaf).

I torsdags hade vi serveringsmöte på Trappan och sen var det Jazzkväll så vi satt och myste med sällskapsspel och svängig musik... Det var trevligt. Gick dock hem vid 22 eftersom jag skulle jobba på fredagen.

I fredags jobbade jag då 8-17 ungefär på fritids. Det var studiedag så ingen skola och rätt många barn som var lediga... Sedan åkte jag hem en snabbis och sen tillbaka till Trappan för tackfest med fadderiet, festeriet och vi faddrar. Vi fick varsin ros med en personlig motivering/tack på och det var roligt. Särskilt roligt var att höra Dures motivering till Patriks ros... (Han var där och jobbade som hovmästare) Hon sa bl.a. att han må vara civilingenjör men i själen är han lärare, haha. Stannade på Trappan till stängning och även det var en trevlig kväll.

Igår åkte vi till Linköping till Sabina och Gumme. Fick också träffa en annan islänning som var på besök, Snorre... Det blev trevligt sällskap, god mat, lite Singstar och sen utgång på HG. Det var faktiskt kul att gå till ett annat ställe än Trappan. Jag gillar självklar Trappan, men omväxling förnöjer. Det kändes lite udda att inte känna nån på stället, hehe. (Iofs var det några lärartjejer från ettan där som hejade på mig, men ingen mer...)

Nu är vi hemma igen iaf, trötta efter en natt med för lite sömn. Men men, jag ska iaf pallra mig iväg till Friskis snart och ikväll blir det god mat och lite slappande. Sen tidig kväll och jobb 7.30-13.30 imorrn.

Vink vink!

Nöjd med dagen...

2008-10-14 @ 22:02:11

Idag känner jag mig nöjd med dagen. Jag har:

* Blivit uppringd för jobb (på fredag) - har fått jobba i princip alla dagar jag lagt in tid i vikariebanken den här månaden. =)

* Pluggat - skrivit på miniuppsatsen (en av två examinerande arbeten i den här kursen), vilket gick jättebra. Jag trodde jag skulle ha problem och att det skulle vara svårare än det var, så nu hoppas jag bara att skrivandet går lika bra imorrn/på torsdag!

* Tränat - step blev det idag

* Diskat - Patrik fixade maten... Tyvärr hade vi samlat på oss en hel del, så all disk fick inte plats i stället och står kvar odiskad på bänken... 

Nu tittar Patrik på nån film i kategorin action/krig/sci-fi som jag inte är särskilt intresserad av så jag ska nog ta min bok och läsa lite. Måste ju bli klar med Narnia-serien snart, har ju hållit på sen i somras! Är inne på sista boken nu iaf... Nån som har ett tips på vad jag ska läsa när jag blir klar?

Face in hole

2008-10-13 @ 22:45:04


Create your own FACEinHOLE

Hittade en lite rolig hemsida. Man kan sätta in sitt eget ansikte i massa olika bilder... Lite svårt att få ett bra resultat, men lite tidsfördriv iaf, hehe...

Helgen

2008-10-12 @ 23:19:46

Helgen började bra i fredags. Först var jag hemma och pluggade och så under dagen och 15.30 var det dags för träning. Testade funk denna gången och det var roligt, men med svåra stegkombinationer. Det är liksom aerobics med lite dansinfluens eller vad man ska säga... Enligt Friskis och svettis hemsida är det: "Samma upplägg som ett aerobicpass men mer hip-hop-inspirerat. Musiken ligger något lägre i puls vilket gör att vi använder oss av lite "släpigare" rörelser och anorlunda taktutnyttjande. Svårighetsmässigt ligger det ungefär som ett aerobics 2." När jag kom hem från träningen fick jag lägga mig i badet medan Patrik lagade mat... så härligt! Senare gick vi till Trappan på Oktoberfest, tog med oss München Hoben sejdlarna och drack cider, snackade med kompisar och lyssnade på Lithe Blås... =)

Igår passade vi på att shoppa lite, en stor kudde till den vita soffan och billiga sängkläder. Det är alltid trevligt att fixa lite till lägenheten. Annars vet jag inte riktigt vad vi gjorde av tiden... jag pluggade lite iaf. Sen lagade vi god mat, drack vin och myste. Det var riktigt längesen vi hade en hemmakväll en lördag, det har alltid varit så mycket fest och jobbande på sittningar och sånt, så det var skönt att bara slappa hemma. Vi tittade t.ex. på Stjärnor på is, hehe...

Idag har jag också pluggat (hade en hel del att göra inför imorgon), Patrk har städat lite, fixat till gardinerna i köket och vi har gemensamt lagt upp ett par av mina byxor, hehe. Han sydde det ena benet när jag påpekade att jag faktiskt sagt att jag skulle göra det (det är ju inte så komplicerat) så han lämnade det andra. =P Jag har haft ett långt samtal med mamma också, vilket var trevligt. Det går ofta alldeles för länge mellan gångerna vi pratar och jag antar att det är därför det ofta blir långa samtal när vi väl pratar med varandra hehe... Det mesta verkade vara som vanligt där hemma i Övik... Ikväll har jag tittat på Se upp för dårarna, en helt okej svensk film... Lite lagom rolig och mysig sådär... Men nu är det dags att krypa ner i sängen!

Godnatt och hoppas ni sover gott om nätterna!

Torsdag...

2008-10-09 @ 10:35:58

Det känns riktigt höstigt ute just nu... Jag ser gula och röda löv, men samtidigt är det grått och lite regnigt... Tråkigt och mysigt på samma gång liksom...

Tänkte att det kunde vara dags för en liten uppdatering:

Mitterminskravallen blev lyckad, sittningen var annorlunda och rätt rolig och själva festen var också helt okej. Jag slutade dricka efter sittningen vilket kanske påverkade upplevelsen av kvällen, men man kan ha roligt utan alkohol också! =) Det har jag flera vänner som är levande exempel på, galna som de är! Det var väldigt trevligt att träffa Emma också, eftersom hon flyttade hem till Sundsvall i juni och vi inte träffats sen dess.

 Patrik var serveringspersonal under sittningen...

 och en sån här vägg måste ju finnas på tivoli, hehe. Jag och Dure.

I söndags gick jag på mitt första jympapass! Är nöjd med mig själv, hehe. Det var jobbigt, men jag dog inte. Dock satt träningsvärken i flera dagar, haha. Tänkte gå igår också, men jag fick jobba istället. Så nu blir nästa pass imorrn har jag tänkt. Igår hade man 15 % rabatt på Stadium, så både jag och Patrik shoppade lite nya träningskläder... Vi är på g nu!

I tisdags kom ett stort och roligt paket hem till oss. Patrik hade beställt en ny TV. Den är jättestor! Jag hade nog inte riktigt kunnat se framför mig hur stort 40 tum är, men det är stort... Särskilt jämfört med 21 som min gamla är på. =) Patrik var som ett barn på julafton i tisdags, väldigt söt. Först gick han runt och väntade på att den skulle levereras och när den kom hade han ett stort leende på läpparna medan han öppnade och packade upp.




Nu är det dags att ta tag i dagen. Jag ska diska lite, måste verkligen plugga och sen ska jag vara hovmästare ikväll...
 
Hoppas ni får en bra dag i höstrusket... kanske tittar solen fram en stund hos er...

Ny dator?!

2008-10-04 @ 16:02:51

Blev lite rädd att jag skulle bli tvungen att köpa en ny dator idag. Skulle flytta datorn från skrivbordet till vardagsrumsbordet och drog därför ur sladden. När jag satte ner datorn var skärmen väldigt mörk (inte bara sådär som den blir när den går på batteri) och man såg i princip ingenting! Jag försökte starta om datorn några gånger men det såg likadant ut. Till slut gav jag upp och lät datorn ligga, avstängd och utan ström. Nu när jag nån timme senare testar att starta den ser allt ut som vanligt igen. Teknikens under!

Jag fick min dator innan jag flyttade hit vilket betyder att den är över 3 år gammal nu och den var ingen superdator när den var ny ens. Därför vill jag gärna ha en ny dator, men jag vill helst bestämma själv när jag ska köpa den och inte tvingas göra det för att den lägger av! Det finns ju många saker jag vill ha men inte köper för att det kostar massa pengar: dator, mobil, tv (fast det sparar Patrik till så det kommer nog rätt snart), resor... Och ett par nya skor (stövlar) köpte jag igår också, har spenderat en hel del pengar på senaste tiden. Fast skorna kostade bara 399 kr + 29 kr för ett par sulor, så jag känner att det var värt pengarna. Jag har ingen sån typ av sko sedan innan heller så... De flesta stora inköpen jag gjort har faktiskt varit motiverade!

Det blev inget Friskis och Svettis igår. Strax innan 8 på morgonen blev jag inringd till en skola så jag jobbade typ hela dagen i en förskoleklass och på frita. (Ojoj, har jag gått och blivit östgötsk? Här säger de oftast frita, inte fritis...haha.) Så nu kommer det lite pengar varje månad vilket är trevligt. Nån extra hundring tackar man ju inte nej tll. =)


Ikväll är det party som gäller - Mitterminskravallen med tivolitema. Jag hoppas det blir en trevlig kväll... Får umgås med mina kära Dögrymt-vänner lite, hihi. Jag tror att det är lika bra att hoppa in i duschen nu så...

Tack och hej, leverpastej!

Mitt nya liv

2008-10-02 @ 22:16:14

Idag tog jag ännu ett steg i rätt riktning. Gick upp till Friskis och Svettis och köpte mitt medlemskort! Nu får jag gå på jympa... finns massa olika typer som verkar roliga och spännande. Tror jag ska gå på mitt första pass imorrn, nu när jag har kortet och mina nya fina skor måste jag ju utnyttja dem, hehe. 1649 kr har jag lagt på dem också så... Det kan ju tyckas vara en del pengar, men jag ser dem som en investering. (Och det finns många andra ännu dyrare alternativ)



Jag tror att jag kommer må bra av träningen också. Jag hoppas jag kan bli lite mindre trött och rastlös, vilket jag känner mig nu ibland... Tror jag sitter alldeles för mycket framför tv:n, haha. Kanalerna lyckas ju lägga program jag vill se samtidigt, medan det finns vissa tider när det bara är tråkiga program, hehe. Dålig planering av kanalerna. =P