Bakelser, träning och lite annat

2008-09-30 @ 22:36:55

Var ett tag sen jag skrev nu... men vet inte riktigt vad jag ska skriva om heller.

I lördags hade vi fest här hemma. Det händer inte ofta, men riktigt trevligt blev det. Nu äntligen blev vår "soff-/ny färg i vardagsrummet-/sen inflyttningsfest" av, hehe. Vi var runt 10 pers som spelade lite Guitar Hero och lite sånt... =) Våra gurk- och morotsstavar var uppskattade också, riktigt gott var det. Trappan däremot var inte så roligt, väldigt lite folk. Jag hoppas på en bättre kväll på lördag när det blir Dögrymt-häng igen på mitterminskravallen. Det blir nog bra.

Igår fyllde Patrik år och vi firade det mest lugnt, åt på restaurang och så... Jag hade tänkt köpa bakelser (istället för att fixa tårta) men det blev aldrig av. Så det fick vi ta igen idag, hehe. Jag fick gå runt på flera olika ställen för att hitta bakelser med marsipan, men de jag hittade smakade fint nu ikväll.

Just det, en annan rolig grej är ju Patriks födelsedagspresent till sig själv. Han köpte Wii Fit med balance board. Så nu ska det tränas i olika former här hemma, haha. Kondition, styrka, yoga och balans...  Det är rätt roligt. Gillar dock inte att få veta precis mitt bmi och min vikt. Så ofta får man höra om övervikten som är ett sånt stort problem, men sällan om såna som jag, som har det tvärt om. Jag lider inte direkt, trivs ganska bra med min kropp, men jag vet ju om att jag borde väga mer... Får försöka bygga lite muskler eller nått och se om jag lägger på mig några kilon. Nån dag nu ska jag gå till Friskis och Svettis och skaffa mig ett medlemsskap också! Har köpt ett par nya fina träningsskor så nu ska det äntligen bli av att börja träna!

Sol på södra promenaden idag

2008-09-23 @ 19:28:37



"Du kanske säger: "Norrköping,
Det är en jävla stad"
Då har du aldrig gått på stadens
Södra promenad
Jag går på promenaden
Jag dansar fram rentav
Jag går på promenaden
Seglar fram på soligt hav"


Ulf Lundell - Jag går på promenaden

(Har aldrig hört låten, men får nog kolla upp den, det handlar ju faktiskt om Norrköping, hehe)

Sömnlöshet föder kreativitet

2008-09-23 @ 19:16:30

Igår kväll hade jag svårt att somna. Låg och tänkte en massa och fick lov att skriva lite...  =) Det resulterade i två dikter.

de kallar oss drömmare
vi som går på samma gator som alltid
men ser nya vägar

de kallar oss drömmare
vi som ser solen i septembermörkret
och tänker oss bort

de kallar oss drömmare
vi som försöker hitta meningen med livet
bland kaffedoft och vackra ord

de kallar oss drömmare
för att de själva aldrig
vågar pröva sina vingar



främling - fördomar - frihet
vem är du att döma mig?

ansvar - avtal - allians
var hittar jag min plats?

vänskap - vaksamhet - vi
vad är avsikten?

kamp - kyla - kärlek
när får jag tid
att bara vara jag?

En ensam tandborste i muggen...

2008-09-22 @ 18:48:26

Ja nu är jag ensam hemma några dagar igen. Denna gång har Patriks jobb fört honom till Genua i Italien. Fick sms idag om att han skulle dricka espresso och äta lokala specialiteter. Jag vill också åka utomlands! Iofs måste han ju jobba, men ändå... Mitt arbete lär knappast föra mig utanför landets gränser...

Vi borde verkligen seriöst försöka få ihop en utlandssemester ihop, inte bara prata om det. (Har fortfarande inte åkt till Paris som vi pratat om sen förra julen när jag fick i present att han ska betala hotellet.) Det är bara att börja spara... jag vill gärna få ordning på CSN som strulat i höst. Jag har fortfarande inte fått några pengar, suck. Tur att jag har lite sparat sen innan!

Idag har jag varit på första delen av fyra i Trappans utbildning om ansvarsfull alkoholservering. Det är både intressant och viktigt... Idag har vi t.ex. fått genomgång på alkoholens skadeverkningar och alkohollagstiftningen.

Kändissläkting

2008-09-18 @ 19:47:50

Blev påmind om att jag faktiskt är (avlägsen) släkting med en kändis idag när jag läste Extra Östergötland (vår lokala gratistidning). Det stod att Sällskapsresan ska bli till musikal! Blir det bra eller är det bara ett väldigt konstigt projekt!?

"Bengt Palmer och Jakob Skarin skriver manus och musik till en musikaluppsättning av den kultstämplade filmen, uppger Expressen." Jakob Skarin är storebror till en viss Ola Salo och Bengt Palmer skrev originalmusiken till filmen "Sällskapsresan"."

Jag kom då att tänka på att farmor faktiskt har talat om att jag är släkt med Ola Salo... =)



41 frågor. 1 personlighet.

2008-09-14 @ 22:24:15

Gjorde ett test online och fick resultatet:

Din personlighetstyp:

Tystlåtna, idealistiska tänkare. Vill tjäna mänskligheten. Strävar efter att leva upp till sina värderingar, som tenderar att vara omfattande och väl genomtänkta. Extremt lojala. Flexibla och avslappnade så länge de inte upplever att någon av deras grundläggande värderingar hotas. Oftast begåvade skribenter. Kvicktänkta, med förmåga att se nya möjligheter. Vill förstå och hjälpa andra.


Karriärer som skulle kunna passa dig:

Skribenter, artister, personalvetare, socialarbetare, svensklärare, bildlärare, förskole- och dagispersonal, präster, psykologer, forskare, fritidspolitiker, redaktörer, studievägledare, journalister, religionslärare.

Jag tycker att en del stämmer in på mig medan annat inte gör det... Ni som känner mig, vad tycker ni?

Vill ni också göra testet finns det på http://se.41q.com/

Drill

2008-09-12 @ 15:19:14

Jag får alltid förklara mig när jag pratar om att jag utövat och engagerat mig i drill. Få människor vet vad det handlar om, man brukar få höra att folk tror de hör "grill", att man spelar nått instrument osv. Eller så förknippas drillen med den "tråkiga" delen, marschdrillen. Wikipedia säger såhär om drill.

Såg idag några klipp på youtube på en kille som tävlar i America's got talent. Kanske är det nått sånt som krävs för att folk ska förstå vad det kan vara, att det borde accepteras lika mycket som t.ex. rytmisk gymnastik...

Titta och imponeras! =)

En liten lista och dagens händelser

2008-09-11 @ 23:14:02

Härmed antar jag Elins utmaning:

Fem saker i min frys:

Glass (chokladsmak)
Rostbröd
Kotletter (som inhandlats i billigt storpack på stormarknad)
Rester/matlådor med lite allt möjligt
Pommes stripes

Fem saker i min garderob:

Jeans
Klänningar
Linnen/toppar
Massa papper och grejer från Holland som jag inte orkat ta hand om
Och sist men inte minst, studentens finaste plagg - overallen =)

Fem saker i min mobil/bil:

Totalt ointressant att lista.
Mobilen är gammal och har bara några bilder, annars standardgrejer som telefonbok, timer kalkylator och sånt.
Bil äger jag ingen och lär inte göra på ett bra tag...

Fem saker i min handväska:

Plånbok
Mobil
Lypsyl
Nycklar
Plastficka med LiU-kortet och eventuellt busskort...

(Detta är standardgrejer som alltid följer med när jag byter väska.)

Och så en summering av dagen. Den har handlat om:
jobb - via vikariebanken, en år 2, det var lite spännande och ovant att vara i skolan!
läsning - förberedelser för gruppträff och litteraturseminarium
tvätt - alla handdukar och sängkläder vi sparat skulle nu bli rena!
tv - "Vem kan slå Filip och Fredrik". Jag vet inte riktigt vad jag ska tycka om programmet, det är rätt kul, men inget man behöver följa och inte lika roligt som deras andra program... lite för mycket tävling och lite för lite humor liksom.

Nu är det dags att sova, jag ska vara i skolan 8 imorrn (8.15 såklart, med akademisk kvart)... Det är tur att jag bor nära, haha.

Höst

2008-09-11 @ 16:03:25

morgonkylan väljer att stanna
de gula löven faller
och blir till färgklickar
på den grå filten
som lagts över staden

dags för
filtar och värmeljus
koppar med te
varm choklad
och kärlek

värmekällor i höstrusket

Ekolådan

2008-09-07 @ 23:02:33

Häromdagen fick vi en liten folder i brevinkastet (vilket var trevligt trots att vi säger nej tack till reklam). Det handlade om att få grönsakslådor hemskickade. Patrik har pratat om att det skulle vara kul att testa ifall det skulle gå hit hem och nu blev det dags. Vi har precis beställt en låda som levereras på fredag, med blandade grönsaker, lök och sånt, allt ekologiskt eller biodynamiskt. Det känns kul att testa, man kan få det som prenumeration varje eller varannan vecka, men det känns som att det blir lite för mycket för oss och lite för dyrt också, men det blir som sagt kul att testa. Gå in på www.ekoladan.se om ni vill veta mer. =)

Dans

2008-09-07 @ 17:10:40

Grått väder och snart är helgen slut. Men jag ska väl inte klaga, den har varit bra, förutom att det är trist att Patrik är sjuk och jag tycker synd om honom...

I fredags var det personalfest på Trappan! Lekar, mat, dryck, trevligt folk, spex och lite dans, alla ingredienser som krävs för en lyckad kväll. =) Jag behöver nog inte säga mer, haha...

Igår åkte Patrk och jag (efter att ha värmt upp med lite "So you think you can dance" på tv, haha) ut till mässhallen för att träffa Patriks kusin och titta på när hennes pojkvän tävlade i bugg. Det var rätt kul, intressant att se hur det går till och väckte minnen från drilltävlingar, hehe. Danssugen blev man också! Jag kanske ska tala om hur det gick för Mattias också, de kom på fjärde plats vilket ju inte är fy skam. =)

Jag borde verkligen ta tag i det där med dansandet. Jag la ju ner mitt försök att drilla här och i Linköping vilket jag kan sakna ibland. Dans är då lite mer lättillgängligt om man kan säga så. Fick hem en brochyr från Folkuniversitetet härom veckan och då tänkte jag att jag kanske borde gå nån danskurs i höst. Tyvärr missade jag de gratis prova-på-tillfällena v. 35 och kursstarten är nu till veckan (37) så det kanske är lite för sent nu... =( Vi får se vad som händer, jag borde kolla upp vad som finns iaf... Dansa är roligt!

Hårdoktorn

2008-09-02 @ 15:37:50

Idag har jag inget på schemat, vilket betyder att jag är hemma och läser och förbereder uppgifter. Eller det borde kanske betyda det. =P Har gjort en del annat idag också. Gick förbi Hårdoktorn tvärs över gatan på vägen till banken och fick en tid nu på eftermiddagen. Så nu är det kort page igen... =) Det började bli jobbigt att få håret snyggt, när det blir långt lever mitt självfall sitt eget liv och det blir lockar hit och dit och inte dit jag vill. Det var trots allt i april jag klippte mig senast så nu var det värt deras 250 kr studentpris att få håret fixat. Får se om det blir min gamla klasskompis Linnéa på Attityd i Övik som klipper mig nästa gång...? Det är roligt att passa på att få det gjort av nån man känner, men det passar sig inte alltid... Jaja, såhär blev resultatet denna gång iaf, vad tycks!?