Dagens ungdom...

2009-04-29 @ 17:52:29

Jag vet att det är ett slitet uttryck och att man ofta skrattar åt det som något som pensionerärna beklagar sig över. Dock är jag beredd att hålla med ibland. En del barn som jag träffat på idag har det nog inte så lätt. Deras olika beteenden i klassrummet är ganska intressant att tänka på, vad ligger bakom...? Hur såg min egen klass ut när vi gick i femman? Till viss del är nog klasserna ungefär likadana nu som då, men samhället har ju ändrats, så vissa elevtyper fanns nog inte när vi var små...


Jag överlevde dagen, men i princip alla lektioner blev stökiga tyvärr... Det var inte särskilt roligt för mig, jag kände mig ganska hjälplös stundtals. Som tur var slapp jag för det mesta vara ensam, det fanns oftast assistenter i klassen. Det märks att vissa barn behöver man bygga upp ett förtroende hos för att de ska respektera och lyssna på en. Den respekten hade inte riktigt jag... När vissa elever stökar omkring påverkar det ju hela klassen också, några få kan förstöra mycket arbetsro och sånt för alla andra. Det är bra erfarenheter jag har fått, men "problemet" känns svårt att lösa. Att vara vikarie är inte alltid det lättaste. =P 

Nästa vecka ska jag tillbaka till skolan, men då blir det i en etta... känns lite skönare, hehe. Hoppas det går bra.

Grönt är skönt

2009-04-29 @ 17:26:49

Rapport från balkongen/innergården (29/4):


Triangelns vinkelsumma

2009-04-28 @ 22:04:07

En liten notis till er som varit med och diskuterat vad man jobbar med i matte i femman:


I den här klassen hade de precis börjat med ett nytt kapitel med geometri, mäta vinklar med gradskiva och räkna på triangelns vinkelsumma osv...

Så nu vet ni det! ;)

Trevlig utflykt och pedagogisk utmaning

2009-04-28 @ 19:21:28

Igår var en riktigt trevlig dag! Jag tog på förmiddagen pendeln till Linköping för att träffa min vän sen gymnasiet, Elin. Vi gick hem till hennes pojkväns lägenhet och satt och pratade i flera timmar! Ute på balkongen när vädret tillät och annars i soffan. Det var riktigt trevligt, samtalsämnena tog liksom inte slut, hihi. God lunch bjöd hon på också, couscous-sallad och egentillverkad glass till efterrätt. Sån glass ska jag definitivt prova någon gång. =) Tack för tipset. Efter en trevlig dag i grannstaden åkte jag hem och gick för att jobba på Trappan. Det var en lugn kväll, förutom första 1,5 timmen när jag stod och fixade nachotallrikar eftersom vi inte hade någon kock...


Idag har jag jobbat. Först i en åk 3, vilket gick bra. Lite pratigt och rörigt ibland, men sånt får  man räkna lite med när man kommer som vikarie. Sista lektionen var en mattelektion i en åk 5. Det var lite mer utmaning! Eleverna börjar växa upp och bli mer kaxiga, det fanns särskilt en kille som störde lektionen. Jag hoppas det går bättre imorgon! Då ska jag vara i samma klass, men utan deras ordinarie lärare (som var med idag, fast hade en annan grupp i ett annat klassrum)... T.ex. börjar dagen med hemkunskapslektion, hehe. Vi ska prata om att tvätta. Det blir spännande... Wish me luck! 

Sommar och sol

2009-04-26 @ 21:02:32

Nästan iaf! Vår och sol har det varit i helgen, riktigt härligt, även om jag kanske inte njutit optimalt av den och varit jättemycket utomhus... Har jobbat på Trappan både fredag och lördag så det har ju tagit en del tid.


I lördags var vi iaf ner till Clas Ohlson och köpte ett parasoll att sätta på balkongräcket. Det behövs, för det blir riktigt varmt på vår balkong i söderläge... Såhär härligt var det i lördags!


ABBA

2009-04-23 @ 15:23:04

Igår såg vi som sagt Mamma Mia, en underbar feel-good film. Jag blev lite inspirerad så idag har jag lyssnat på ABBA i princip hela eftermiddagen. Inte undra på att de blev så stora! Deras låtar är fortfarande bra! 


Vilken är din favoritlåt med ABBA?

Jag har svårt att välja någon, men här tänkte jag iaf bjuda på en video med en bra låt, som inte är en av de allra kändaste, listettorna. (Det är förresten inget ljud i början, var inte orolig)



Dålig bloggare

2009-04-23 @ 12:19:09

Ja, det är bara att inse, jag kommer nog aldrig bli en "äkta" bloggare, med flera inlägg om dagen, vad ska man skriva om liksom? Mitt liv är inte så spännande att jag känner att jag behöver dela med mig av allt jag gör, hehe.


Vad har hänt i mitt liv sen sist då?

Solen lyser och jag borde sitta på balkongen istället för framför datorn! Ska flytta dit när jag skrivit färdigt här... Vi har träd på innergården som man ser från vardagsrummet/balkongen som bara blir grönare och grönare för varje dag som går känns det som. Det är trevligt. =)

Jag har jobbat lite på Trappan och vi har haft personalfest med tema "Har jag kommit fel eller?" Finns mycket utrymme för innovativa outfits osv med det temat. =) Det var en lyckad fest.

Om två veckor ska jag börja en distanskurs från Umeå universitet, Ledarskap och ledarutveckling. Annars sysselsätter jag mig med hushållssysslor och vikariebanken. Den här veckan har jag jobbat mån-ons, bl.a. på det stället där jag hade min senaste VFU (men en annan avdelning). Det är alltid skönt att komma till ställen där man varit förr och har lite koll. Idag blev jag bokad för ett jobb nästa vecka där jag känner allt annat än så! Två dagar i grundskolan, från år 3-5. Tydligen ska jag ha svenska, matte, no, och bild, hjälp! Jag hoppas det finns en tydlig planering för det, annars blir det jobbigt, hehe.

Igår kom A-L och Dure förbi och vi hade Mamma Mia kväll och bytte Åre-bilder. Det var trevligt och vi fick oss flera goda skratt, både av filmen och av bilderna vi tittade på. Urre kunde tyvärr inte vara med, men annars var gänget från stugan samlat. Jag hoppas kunna få hennes bilder någon gång också... A-L hade iaf en bild på mig som jag tyckte om, klippte lite i den bara för att ta bort onödiga saker runt om och då blev det såhär:



Vårtecken

2009-04-17 @ 12:44:04

Ja, i såna här tider går man väl och tittar på vårtecken mest hela tiden. Jag fick precis öppna balkongdörren för att släppa ut en humla som virrat in sig genom fönstret. Det tycker jag är ett vårtecken, att humlorna vaknat till liv! =)



Summering av helgen

2009-04-15 @ 16:06:33

Så, dags att avlägga rapport om påskhelgen, innan det blir helg igen, hehe.


Jag, Sabina och Patrik åkte ner till Växjö på skärtorsdagen. Vi började med att göra några ärenden: Sabina skulle köpa frack (hon ska bli festerist), vi åt lunch på Subway, tittade på en lägenhet, handlade mat och så... På kvällen blev det wok och slappande.

På långfredagen var vi ute på en liten roadtrip. Gjorde vårfint på kyrkogården och åkte sen vidare till sommarhuset i Sandvik, satt och fikade på verandan, spanade på fjärilar (enligt Sabina får man bada ute när man sett 10 st och det gjorde vi definitivt den dagen!), kollade på skogen/ägorna. 


Vårtecken 1: scilla

Vi åkte också till Korrö där vi tittade på hantverk, såg en orm! (kanske min första i frihet...?) och åt glass. Jag tog en god passionsfrukt och hallonglass, men Patrik tog en väldigt jobbig glass, haha. Det var en plastflaska med cola-is i som måste smältas för att kunna ätas. Han satt och blev kallare och kallare om händerna medan vi andra smaskade glass, haha. 



På kvällen blev det grillat till middag! Annars vet jag inte vad vi gjorde, spelade något parti Skip-Bo förmodligen, hehe...

Lördag,  påskafton: Mitt första besök på Media Markt, stort var det och stort utbud. Shoppade nya tandbortshuvuden till eltandborstarna, hehe. Annars var det mest mat och vin som skulle inhandlas... På kvällen kom Patriks morbror med fru på påskmiddag. Buffé som vi hade hjälpt till att fixa med bl.a. tunnbrödsrullar med olika fyllningar, ägg, kycklingspett, paj... God mat och trevligt sällskap alltså!

 

Sabina och jag hade gjort panacotta med vit choklad till dessert, mums.

Sen blev det söndag, påskdagen. Patrik rensade bland gamla pärmar och vi gick ut på en härlig promenad i solen. Hade alldeles för mycket kläder på oss, både långärmat och jacka. Vi fikade sedan på altanen i bara t-shirt, vilket jag berättade för både mormor och farmor som jag ringde och önskade glad påsk. Det var väldigt uppskattat av båda... =) Verkade vara lite mer snö och kyligare där hemma i Norrland, hehe. På kvällen blev det påskmiddag (igen) med lammstek. God mat och trevligt sällskap igen. Bengts son med flickvän var på besök den kvällen...


Vi pausade på en grillplats vid sjön

 
Bild 1: Vårtecken 2: vitsippor. Bild 2: syskonkärlek =)

På måndagen gjorde vi inget särskilt, bara packade och så. Sammanfattningsvis beskriver jag helgen med orden:

god mat
trevligt sällskap
sol
avkoppling

Påsk

2009-04-14 @ 22:53:43

Jag har överlevt påsken! =) Inte förätit mig på ägg, men däremot fått i mig mycket annan god mat... 


Vi har varit i Växjö mellan torsdag och måndag, jag rapporterar mer imorgon (eller någon annan dag)! Mycket trevligt och avkopplande har det varit iaf.

Godnatt alla!

CV och personligt brev

2009-04-07 @ 15:18:58

Ja, det är vad jag har jobbat med igår och idag. Det finns några jobb ute och de måste man ju söka! Ska skicka iväg en ansökan idag för tiden går snart ut! 


Det är svårt.

Jag är inte alls van.

Läskigt.

=)

Glass och nya gardiner

2009-04-04 @ 18:15:58

Nu är det vår på riktigt. =) Patrik och jag gick till Halvars och köpte glass! Vi fick köa i typ en halvtimme, det är en av de populäraste glasskioskerna i stan. Ulf Lundell nämner t.o.m. den i sin Norrköpingslåt "Jag går på promenaden". Jag provade två nya smaker på kulglass - blåbärssorbet och brownie. Båda var väldigt goda.


Vi har städat och grejat idag också... När vi var på stan köpte vi grön tråd så vi (Patrik) kunde sy upp ett par nya gardiner. När mamma var här köpte jag nya, jag betalde ett par panellängder och så fick jag ett par av mamma. Jag är riktigt nöjd med hur det blev... vi har lite tema grönt i vardagsrummet... =)



Nu sitter vi och väntar på att Patriks kusin med pojkvän ska komma. De stannar en snabbis över natten på väg neråt i landet för ett kalas... Blir nog trevligt. 

Vad hittar ni på en sådan här solig lördag?

Promenad

2009-04-01 @ 17:07:57

Jag gick ut på en promenad och var ute ungefär en timme i solen... Hur härligt som helst var det och det har redan börjat blomma runt strömmen! =) Jag blir så glad av det här vädret! Kameran fick följa med också:



Änder finns det gott om runt strömmen... Såg två kvinnor som hade med sig bröd och matade dem idag. =)


Krokus blommar (Om jag inte har helt fel?!)


Och snödroppe



De här sakerna känns lite malplacerade mitt ute i strömmen, en låda för gratistidningar och en livboj!


Arbetets museum, byggnaden som kallas "strykjärnet"

Så, nu har jag delat med mig av tillräckligt många Norrköpingsbilder... Som jag skrev i ett tidigare inlägg så tycker jag mycket om staden! =)

Fixardag

2009-04-01 @ 14:14:04

Jag vill ut i solen! Ska bara fixa lite grejer först... Har redan:


  • gått till en granne på 70B med post som hamnade fel igår
  • ringt och mailat vikariebanken 
  • gått till rådhuset och lämnat utdrag ur polisregistret till vikareibanken
  • varit på Friskis & Svettis och betalt 6 månaders träning till
  • handlat till middagen
  • köpt rengöring och återfuktande kräm till ansiktet
Hudvårdsgrejerna köpte jag på Yves Rocher. Tycker det känns bra att handla där ibland, man vet att prdoukterna inte är testade på djur och att de tänker på miljön och så... Att ta vara på vad växtriket har att ge när det gäller skönhetsprodukter är också ett bra koncept. Läs mer om företaget här

Nu ska jag diska hade jag tänkt och sen ta en promenad i solskenet. =) Ska fundera på om jag ska anmäla mig till en distanskurs jag tittat lite på också. Ikväll väntar stormöte på Trappan... (Tredje kvällen i rad som jag är där! Jobbade både igår och i måndags.)

Hoppas solen lyser hos er med och att ni kan ta vara på den och slipper sitta inomhus hela dagen!