Det händer mycket nu...

2009-08-26 @ 13:38:48

Att jag är dålig på att uppdatera bloggen beror oftast på en av två saker. Antingen händer inget spännande och jag vet inte vad jag ska skriva om, eller så händer det för mycket för att jag ska känna att jag har tid och ro att skriva. På senaste tiden har orsaken varit alternativ två! För att sammanfatta lite:


  • Nolle-P började, de nya studenterna kom!
  • Stora fester: 3-cantsfesten, Ottenfesten, München Hoben!
  • Jag började den nya kursen! Ny grupp, många föreläsningar, några exkursioner och labbar - spännande!
  • Hovmästarjobb på Trappan
  • Nolle-P aktiviteter
  • Pluggande/läsning, vad jag borde syssla med idag, hehe...
  • En tripp till Stockholm i helgen för att träffa mina föräldrar och Maria. Hann med lite shopping, långa promenader till och från Djurgården och på Skansen, middag på Djingis Kahn och lunch med Maria innan bussen rullade hemåt.
Jag tror att den listan säger det mesta om vad jag hållit på med (på ett kortfattat sätt)... Hoppas ni har överseende med att det inte alltid händer så mycket här på bloggen. =P

Sverige är vackert...

2009-08-26 @ 13:30:09

Bjuder på några bilder från gårdagens exkursion, det är betydligt trevligare att komma ut i naturen än att sitta på föreläsning! =)



Bröllopsdans

2009-08-11 @ 19:46:58



Såhär i kärlekens tecken nu när båda våra prinsessor är förlovade bjuder jag på denna video som ni förmodligen redan sett. Jag tycker det är en rolig grej och man blir glad av att se videon... Jag skulle inte vilja göra så på mitt eget bröllop men det vore roligt att gå på en vigsel med en sådan annorlunda entré. Vad tycker ni om deras idé? Hur vill ni ha det själv, innovativt eller traditionellt?

Resminnen

2009-08-10 @ 23:07:42

Det blev t.o.m. hemmagjord efterrätt ikväll! Vi hade kvar av min "straciatella-glass" och den smakade fortfarande bra... =)


~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Vi har precis tittat på ett program på Discovery Channel om hamnen i Los Angeles och de som arbetar inom olika områden där. Det finns mycket imponerande grejer, stora, tunga, dyra, viktiga... Programmet påminde mig om när jag var i Rotterdam förra året och vi åkte på en båttur i hamnen där. Den är också stor! Störst i Europa tror jag... den har iaf varit det. Det var häftigt att se alla kranar, stora fartyg och containrar i massor.




Middagstips

2009-08-10 @ 19:30:10

Har just avslutat en middag som kändes bra av anledningen att allt faktiskt var hemmagjort. Ofta är delar av våra måltider halvfabrikat... Idag åt vi:


Potatis- och morotsskivor tillagade i ugnen
Köttfärsbiffar (från frysen, men hemmagjorda)
Kall sås
Inlagd gurka

Gurkan gjorde jag idag, jag gillar inlagd färsk gurka... =) Jag brukar använda det här receptet.

Såsen bestod av:
creme fraiche
ajvar relish
vitlök
salt
citronpeppar

Testa gärna, hoppas ni gillar såsen precis som jag.


Glitter in the air

2009-08-07 @ 13:56:04


Jag hittade den här låten på Spotify idag och gillar den väldigt mycket... Den är fin. 

Have you ever wished for an endless night 
Lassoed the moon and the stars 
 And pulled that rope tight 
 Have you ever held your breath 
 And asked yourself, Will it ever get better than tonight 
Tonight

Mamma Mia

2009-08-07 @ 00:40:11

Ja Mamma Mia kan man väl kanske säga i dubbel bemärkelse... Ikväll har jag varit på utomhusbio och sett filmen, en av mina favoriter faktiskt, jag blir alltid glad av den! =) Det var trevligt, ett gäng på 7 blev vi. Placeringen bredvid toaletten/bajamajan var kanske inte den bästa men... hehe.


Träffade Isabelle idag, som jag inte sett på över ett år! Hon har bott i Australien, men har nu flyttat in i studentboendet mitt över gatan. Jag hade legat och solat lite på en liten gräsplätt på innergården och skulle precis öppna dörren när jag hör hur någon ropar på mig. Det var Dure och Isabelle som hängde lite i korridoren. Jag kom upp och vi gjorde inget särskilt... men det var en trevlig eftermiddag. Jag fick låna lite böcker till naturinriktningen jag ska läsa i år. Det är bra med vänner som redan läst kurserna (även om de är ändrade så är iaf en del av litteraturen samma)!

Mamma Mia är lite som jag känner när jag tänker på vad jag ska läsa i höst/vår. När jag tittar på studiehandledningen och de tjocka fysik- och kemiböckerna blir jag nästan lite skraj. Kommer jag klara sånt!? Fast å andra sidan ser jag fram emot det också, jag tror jag kommer lära mig massa nytt, men det blir nog lite svårt. Jag har ju läst samhällsprogremmet på gymnasiet och inte mycket inom naturområdet... Men som sagt känns det spännande, jag ska bl.a. observera moln och mäta nederbörd, haha. Passande med tanke på var min kära sambo jobbar. ;) (SMHI om någon läsare mot förmodan inte vet)

Godnatt!

Kära mor

2009-08-05 @ 20:39:42

Jag avslutade precis ett telefonsamtal med min mamma. Vi pratar inte så ofta, men det blir ofta långa samtal. Idag blev det 1 timme 14 minuter och 45 sekunder enligt mobilen. =P Vi hade inte pratat på över två veckor, så vi hade en hel del att ta igen... Så är det med oss, som sagt pratar vi sällan, men ofta långa samtal. Vårt "motto" är att om man inte hör något så vet man att det är bra iaf, så vi behöver inte oroa oss... 

En fin sommardag

2009-08-05 @ 16:18:21

Idag har vi äntligen fått en fin sommardag med sol och värme. Jag tog med mig en filt och en bok och la mig för att sola lite... Solen värmde skönt och jag hade hela den stora gräsmattan för mig själv. Kameran fick också följa med. Är inte Norrköpings gamla industrilandskap vackert?!