Året i bilder

2009-12-30 @ 20:33:59

I januari åkte vi till Åre - årets resa!



I februari lyssnade vi på Laleh på Borgen



Första april tittade jag på vårtecken runt Strömmen



Valborg firades i parken med grillning och trevligt sällskap, kallt var det dock!



Påsk firades i Växjö... lamm blev det och gott var det (vilket syns på bilden, tallrikarna är tomma!)



I maj var det SOF (studentorkesterfestival)







Vi var i Övik i maj när mamma fyllde år och i början av juli, passade bl.a. på att klippa mig då





Vi var även i Växjö och på folkmusikfestival i Korrö



och i Stockholm





Sen började skolan och mitt sista nolle-p avslutades med stil



I september åkte vi en sväng till Söderköping när de hade medeltidshelg



Hösten/vintern handlade mycket om musik, tre konserter inom loppet av en månad klarade jag av







Jul firades traditionsenligt hos farmor och mormor och jag fick en del julklappar =)



Imorrn firar vi in ett nytt år, det blir nog lugnt hemma för min del. Hoppas 2010 blir ett bra och spännande år!

Dags att ta in utemöblerna?

2009-12-17 @ 10:52:06

Julstämning

2009-12-15 @ 11:59:58

Snön faller utanför fönstret och den har lagt sig på taken, träden och marken (inte på vägen, men andra ställen)! Jag sitter inne och lyssnar på julmusik... =) Mysigt! Nu hoppas jag bara att kylan och snön stannar, enligt prognoserna verkar det ganska lovande. Jag vill ha en vit jul!

Har ni någon favorit-julsång?

Jag har svårt att välja, men det finns en låt som jag måste höra för att det ska kännas som jul. Det är Adams julsång, eller O helga natt som den också heter/kallas. Den är så mäktig när den sjungs av en bra sångare. Tommy Körberg gör en bra version, men det finns en annan som är lite av en favorit hos flera av mina släktingar, nämligen Jussi Björling. Här bjuder jag på den:

Mitt 24-årsfirande

2009-12-14 @ 23:07:36

Ja, så är det - jag har blivit ett år äldre. Tycker det där med ålder känns lite konstigt, det är bara en siffra liksom... Men nu måste jag vänja mig med att säga att jag är 24 år om någon frågar, hehe.

Min födelsedag började med lite uppvaktning på sängen av Patrik. Han kom med paket, ett glas saft och några pepparkakor, jättegulligt. =)

Under dagen gick jag mest omkring och slappade hemma, vi hade inget schemalagt i skolan... Jag öppnade lite brev och så och när Patrik kom hem från jobbet öppnade jag resten av presenterna. (Jag sparade några, det är ju trist att öppna allt på morgonen, då har man ju inget att se fram emot.) Egentligen hände inget särskilt under dagen...

Kvällen däremot var en riktig höjdare! Vi åkte till Linköping (fick skjuts med bil av en vän), Cloetta Center, för att gå på konsert med Lars Winnerbäck. Han är en av mina favoritartister och när jag ser honom live, med sådan stämning som det var, kan jag inte annat än njuta! Det var riktigt bra! Det blev inget förband för han som skulle uppträda var sjuk/hade halsproblem, men det gjorde inget. Jag brukar mest vänta på att det ska bli slut så jag får se det jag kommit för. =P Ca 2,5 timmes show fick vi och det var blandat gamla och nya låtar, hel orkester och Lasse ensam med en gitarr. Variation helt enkelt!


Efter konserten gick vi och mötte Patriks syster och hennes pojkvän som var på en fest. Där drack vi glögg, åt pepparkakor och lekte en lek. Alla sjöng för mig och jag fick en pepparkaka med ett värmeljus på som tårta. =) En trevlig avslutning på födelsedagen.

Firandet fortsatte på lördagen. Patriks mamma kom till Linköping och det blev tårtätning och julklappsbyten. Jag fick födelsedagspresenter också... =) Sen fick vi skjuts tillbaka hem och på kvällen blev det förfest här hemma inför trapptömningen. En mycket trevlig kväll i goda vänners lag och jag fick dansa av mig lite! =) Det var rätt längesen jag var ute...

Det var mitt firande! Är ni nyfiken på presenter kan jag berätta att jag fått: sällskapsspelet Med andra ord, Filippa K muggar, choklad, fotoramar, en blomma, handkräm, ett jättegulligt gosedjursfår som jag tittat på i en affär i stan och lite till...

 

Stucken

2009-12-07 @ 17:49:42

Debatten har varit het, ska man vaccinera sig mot svininfluensan eller inte, är biverkningarna tillräckligt kartlagda osv...

Jag vet inte riktigt hur jag ska se på saken, men nu är jag stucken iaf!

Mysig helg med mamma

2009-12-07 @ 17:44:18

I torsdags kom mamma hit och stannade till söndag förmiddag. Det har varit en trevlig helg... I fredags fick mamma roa sig själv under dagen när jag var i skolan och på kvällen var det dags för hennes 50-årspresent, julkonserten med Sanna, Shirley, Sonja och Måns. Det var en bra konsert, bra blandning mellan klassiska finstämda jullåtar och lite mer svängigt. Dessutom fick vi lite humor, främst från Måns sida. =)





På lördagen gick vi lite på julmarknad och stan. Patrik jobbade på Trappan på kvällen så mamma och jag lagade mat och såg på film... Myskväll helt enkelt.

En sockerbagare här bor i staden...

2009-12-02 @ 17:50:41

Idag har jag och Patrik bakat pepparkakor, ackompanjerade av en julskiva med Peter Jöback. =) Vi fuskade lite och använde färdig deg, men det är väldigt bekvämt och smakar hembakt, blir helt annorlunda mot köpta kakor. Det känns trevligt att kunna bjuda på hembakta pepparkakor, mamma får nog smaka när hon kommer i helgen (imorgon kväll faktiskt). De är lite charmiga, med lustiga former och så... men de vi provsmakat hittills har smakat bra. =)


 

Igår hade vi lite spännande laborationer kring mat och biomolekyler och så. På förmiddagen testade vi hur olika sorters mat påverkar blodsockret. Först stack vi oss själva i fingret och testade värdet. Sedan åt vi lite olika saker och testade igen efteråt. Två åt Corn Flakes, två All Bran, två druvsocker (Dextrosol) och jag åt jordnötter! Det var intressant att se vad som hände med blodsockret... Mitt gick inte upp eftersom energin i nötterna kommer från fett och inte kolhydrater, medan de andra höjde sina värden...

På eftermiddagen testade vi istället hur bra enzymerna i vårt saliv jobbar. =) Labben funkade inte jättebra för mig och min gruppkompis, så det såg ut som vi hade väldigt dåligt saliv, hehe. Lite intressant var det iaf...

Så, det här var väl både en uppdatering om vad som händer på hemmafronten och i skolan. Livet rullar på, snart är det jul!