Och så fick prinsessan sin prins

2009-02-24 @ 22:31:44

Ja dagens största händelse är väl tveklöst förlovningen mellan kronprinsessan och Daniel! Jag tycker att det är roligt... Kärlek är alltid härligt och det här är väl det största som har hänt svenska kungahuset på länge.

På hemmafronten är dagens största händelse Patriks nya dator. Han beställde en massa delar i helgen och idag kom leveransen med bl.a. en 24 tums skärm. Den är stor! Såhär såg det ut i vårt vardagsrum under några timmar nu i kväll när allt skulle monteras:



Annars har jag läst och skrivit C-uppsats, hämtat en bok på biblioteket, hämtat biljetterna till Laleh, tittat lite på bokrean (det finns en del böcker jag skulle vilja läsa, men vet inte vad jag ska köpa om jag ska köpa något...) och inhandlat semlor. Det är nog dags att äta dem nu snart... mums. Jag gillar semlor, men i måttlig mängd, hehe. Ett par stycken om året är lagom.

Vad tycker ni om kronprinsessförlovningen och vad tycker ni om semlor?!?

Godnatt!

Musik

2009-02-21 @ 16:17:51

Jag fortsätter lite på samma tema som senast - musik. I morse hade vi ställt väckning på stereon och jag fick välja musiken, Lars Winnerbäck blev det den här gången. Jag låg kvar ända tills skivan var slut, för när en bra låt tog slut kom ju en annan bra som jag ville lyssna på! Han är trots allt en av mina favoritartister...


Idag har vi bokat biljetter till en konsert med Laleh nästa lördag också. Jag har funderat på det ett tag och kom fram till att jag ville gå och Patrik följer med. Det blir nog trevligt. =)

Baby blue paper

2009-02-20 @ 10:35:58

Såg precis Jill Johnson hos Malou i Efter tio på tv4. Hon sjöng Baby blue paper... en fin låt. Hon berättade att den handlar om ett fyra sidor långt brev hon fått av en 11-årig tjej som förlorat sin mamma. Det brevet var skrivet på ljusblått papper... Jag tycker att det blir lite extra speciellt när man lyssnar på en låt och vet vad som ligger bakom den. Ibland kanske man vill göra sig en egen bild och innebörd av en låt iofs, men jag tycker som sagt att ibland växer låten när man vet vad låtskaparen vill säga. Ett som är säkert är iaf att jag är en sån person som lyssnar på texterna! Patrik lyssnar mest på musiken och helheten, men för mig är texten väldigt viktig.


Dagens låttips blir alltså Baby blue paper med Jill Johnson. Hittade ingen bra internetlänk till låten, men den finns på Spotify om ni har det...

~♥~

2009-02-18 @ 17:51:00

De här fina blommorna fick jag av Patrik till Alla hjärtans dag! (De börjar vissna nu, men är ganska fina än iaf)



Jag fick dem faktiskt på fredagen för han ville överraska mig och det skulle vara svårt när vi gick tillsammans på stan på lördagen. Eftersom jag redan var hemma när han kom hem på fredagen fick jag blommorna då. Han hade flera små saker som var fina och genomtänkta, det var nästan så jag fick dåligt samvete för att jag inte planerat någon överraskning till honom. Jag får hitta på något roligt en annan dag... ;)

Vi diskuterade lite innebörden av två röda rosor. För oss handlade det antingen om en ros som symbol för mig och en för honom, eller en ros till mig i år och en för förra året när vi var på olika håll (Holland och Sverige). Jag blev nyfiken på vad blomsterspråket säger och googlade lite. Jag hittade:

Röd blomma = Jag räknar dagarna till vi möts igen
Två blommor = Låt oss resa bort tillsammans (Det vill vi ju!)
Ros, röd = Jag älskar dig
Rosornas färg: röd = Kärlek, passion, respekt

Jag följer inte blomsterspråket direkt men det är ju lite roligt att se vilken betydelse som skulle kunna läggas in i blommorna man får. Skulle dock inte ta illa upp och jag fick fina blommor som enligt blomsterspråket symboliserar något udda/konstigt, hehe.

Kårhuset Trappan - studenternas vardagsrum

2009-02-18 @ 16:54:11

Ibland stämmer den där sloganen verkligen, hehe. Den här veckan spenderar jag mycket tid på Trappan...


Måndag - stormöte
Tisdag - jobbade jag pubkväll, lite att gör men trevligt folk att jobba med iaf 
Onsdag - det är idag det - då ska vi ha hovmästarmöte
Torsdag - jobbar jag som hovmästare, ev. sitter vi med C-uppsatsen där också (de flesta grupprum verkade vara bokade i skolan/på bomull)
Fredag - ? kanske blir en Trappanfri dag, hehe
Lördag - ? har inga planer än
Söndag - personalfest med festivaltema... blir spännande =)

Det går lite i perioder hur mycket jag är på Trappan, ibland är det väldigt lite medan det ibland känns som att man är bosatt där, haha. För det mesta är det roligt iaf och det är ju huvudsaken! 

Helgen som gått

2009-02-16 @ 12:20:21

Jahapp, en liten uppdatering om helgen kanske kan vara på sin plats:


Fredag - Satt vi med uppsatsen... Hade en intervju och sen skrev vi... Kvällen blev väldigt lugn, tittade på Let's dance och så, kommer inte att tänka på nått särskilt, så det hände nog inget särskilt heller.

Lördag, alla hjärtans dag - Blev en mysig och lyckad dag. Vi gick på stan, tog en fika på Lindahls, spelade mitt nyinköpta Skip Bo, lagade god mat, tittade på melodifestivalen... Den här gången hade jag ingen särskild favorit men tycker ändå att de som gick vidare till finalen platsar där...

Jag hade fått ett brev/kort hemifrån också. Det kom på torsdagen men jag var duktig och väntade med att öppna det tills rätta dagen. Mamma (och resten av familjen) skickade hälsningar, 50 kr till något hjärtegott och en pin från hjärt-lungfonden som stöd för hjärtsjuka barn. Det var mycket trevlig post!

Söndag - Efter en lagom sovmorgon satt jag och jobbade lite med uppsatsen. Träffade sen Josse för vår sista intervju. Efter den satte vi samman det vi skrivit hittills och skickade det till handledaren, det blir spännande att se vad hon säger på torsdag. Nu blir det lite paus med uppsatsen, jag ska skriva lite idag eller imorrn, men Josse är i Sundsvall och promotar LiU så vi träffas inte nått förrän onsdag. Det är ganska skönt att ha såna här dagar, idag har jag tagit tag i både disk och tvätt som man inte hinner/orkar med lika bra när man jobbar hela dagarna. 

Vad hände mer igår? Jag sysselsatte mig med ett medelpass på Friskis, middag och tv-tittande typ... Och lite Skip Bo igen. =)

Det var min helg, har ni hittat på nått roligt?

Sovmorgon

2009-02-12 @ 09:46:00

Idag tog vi lite sovmorgon från C-uppsatsen och ska träffas halv elva.. Vi jobbar på rätt bra känns det som iaf, jag hoppas att vi ligger ungefär i fas. Har äntligen börjat med intervjuerna och innan veckan är slut är det tänkt att alla ska vara gjorda! Tröttsamt är det, det märks att man inte är van att vara aktiv med skolgrejer hela dagarna, hehe...


Annars händer väl inget särskilt, provade core igen igår (har bara gått en gång tidigare) och tror det kan vara ett bra komplement till jympan... Fick sällskap på Friskis för Dure och AL hade också planerat in core. =) Pratade med mamma igår kväll också, det var ett tag sen! Vi pratar sällan, men det brukar bli långa samtal när vi väl pratar. 1 timme och 14 minuter blev det igår, hehe. Vi har lite som filosofi att hör man inget så är allt bra, men självklart måste man uppdateras lite om vad som händer ibland. =) Nu har vi planerat in en helg när mamma ska komma ner och hälsa på också, i slutet av mars blir det förmodligen. Får se om vi kan hitta på nått speciellt då eller om det bara blir att gå lite på stan och så... Hur som helst är det ju trevligt med besök.

Just det, nått lite roligt har ju faktiskt hänt. Patrik och jag blev medbjudna till IKEA i söndags, så vi fick handla lite. =) Vi hade börjat planera för saker vi ville köpa nästa gång vi kom dit så det passade utmärkt. Inköpen blev:

Galgar
Servetter
Gryta 5 l
Lampor
Förvaringslådor (dvd-format)
Doftljus
Diskborstar
Vas
Bordslampa

Golvlampa


Man går aldrig (eller sällan iaf) tomhänt från IKEA, haha.

Australia

2009-02-07 @ 21:58:00

Både jag och Patrik har flera biocheckar som vi fått från olika håll. Idag passade vi på att utnyttja en av dem. Vi gick och såg Australia. Jag vet att den gått ett bra tag, men det tog ett tag för oss att ta oss iväg på bio och bestämma vad som var värt att se.


Australia var iaf klart värd att se! Bra historia, storslagen natur, kärlek, sorg och lycka... det var inte långt till tårarna ibland. Jag tyckte om den helt enkelt (och Patrik också). Ibland när man tittar på film tycker jag att tiden går långsamt, men nu tyckte jag att de 2 timmar och 45 min vi satt i salongen gick fort. Det borde väl tyda på att filmen är bra, när den lyckas hålla intresset uppe.

Har ni sett Australia? Vad tyckte ni? Jag kan iaf rekommendera den.


Cirkusen är igång!

2009-02-07 @ 21:49:55

Spektaklet jag pratar om är självklart melodifestivalen. Programmet/showen/konceptet som delar landet. Antingen älskar man det eller så hatar man det. Kanske finns det några mitt emellan också... Jag tillhör dem som älskar det, även om jag inte alltid följer det slaviskt. Förra året var det till exempel svårt, då jag var i Holland. Hade iofs kompisar som röstade åt mig på hemmaplan! Fick inte välja låt, så min röst gick till Christer Sjögrens I love Europe, haha. 


Några kommentarer om dagens första deltävling då:

Alcazar till final - Bra! Den låten gillade jag. Brukar gilla deras låtar och den här hade en enkel refräng som lätt fastnar på hjärnan.

Emilia till final - Nja. Ingen favorit direkt...

Caroline af Ugglas som internationella juryns val - Eehh okej. Hon är konstig, haha.

Egentligen bör jag inte göra allt för mycket bedömningar. Var på bio idag (skriver ett eget inlägg om det sen) så jag såg bara från strax innan nio. Hörde alltså inte alla bidrag i sin helhet, men jag tyckte att det fanns andra bidrag som det borde gått bättre för iaf... 

De nya reglerna verkar lite konstiga, med duellerna. Känns lite som ett sätt att få in mer pengar, vill man verkligen rösta fram ett bidrag måste man kanske ringa/sms:a i tre omgångar! Jaja, det är bara att gilla läget, det är inte svenska folket som bestämmer reglerna, men vi kan vara med och påverka... Idag vet jag inte om vi/de röstade rätt dock...

Vad tycker ni om kvällens program (och de nya reglerna, eller om festivalen som helhet)?

Utmaning

2009-02-07 @ 16:45:51

I Emelies blogg hittade jag en grej som jag tyckte var lite rolig. Du ska leta upp bild nummer sex i album nummer sex! Såhär ser min bild ut:




Har inte hunnit lägga in så mycket bilder på min nya dator och album nummer sex hade bara fyra bilder, haha, så det här är bild nummer fyra. Både mamma och jag uppmärksammade den fina solnedgången som var den 19 december förra året. =) Bilden är tagen från bron (eller trappan heter det väl med korrekt svenska, Patrik brukar påpeka när jag säger bron...) till mina föräldrars hus...

Jag utmanar:
Elin, Anna & Karin, eller vem som helst som tycker att det kan vara en rolig grej! =)

Trött

2009-02-05 @ 16:18:52

Det tar på krafterna att ägna hela dagarna åt uppsatsen. Nu börjar ju arbetet på allvar också eftersom vi träffade vår handledare igår. Hon verkar bra, hjälpte oss en hel del. Idag var vi på en träff med en annan lärare och han grillade oss lite, men tack vare vår handledare var vi ganska bra förberedda ändå, så då känns det som att hon gör ett bra jobb.


Det är ingen lätt kurs det här, det är intressant och så, men ganska jobbigt samtidigt. Vi får hoppas att allt går bra med intervjuerna vi har på gång, att vi får ut bra material att analysera och så... Tror att man kommer bli både glad och stolt när den är färdigskriven och godkänd iaf. =)

Något annat spännande har inte hänt idag, hehe, jag har ganska nyss kommit hem. Ikväll ska jag testa ett aerobicspass med ledaren som hade funk förra terminen. Jag gillade honom då så jag hoppas att det här passet också är roligt. 

Dagens datum är den 5:e februari vilket betyder att jag och Patrik "firar" 2 år och 7 månader, haha. Inte precis värt några festligheter, men en puss och en extra tanke iaf... ;)

Seg dag...

2009-02-02 @ 14:16:37

Imorse gick jag upp lagom tidigt för att vara på bibblan 9.15... Vad jag råkade missa (tror det var när jag borstade tänderna) var ett samtal om att Josse mådde dåligt, så jag hade gått iväg i onödan. Jag fick iaf en morgonpromenad, hehe. 


Inte mycket händer idag... Jag tvättar och borde diska. Kolla lite på artiklarna jag skrivit ut till C-uppsatsen borde jag också, hade ju tänkt göra det typ i torsdags eller fredags eller när det nu var. Det känns trist att det går så segt med uppsatsen, jag hoppas att det lossnar när vi fått träffa vår handledare på onsdag! Tror det kan bli stressigt i slutet annars.

Ikväll har jag iaf ki-jympa att se fram emot, här ska det svettas, haha!

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Tänkte att en uppdatering kring helgen kanske också kunde vara på sin plats.

I fredags slappade jag under dagen (Josse och jag ansåg inte att vi hade nått vettigt att göra med uppsatsen), tog bl.a. ett skönt bad. Sen på kvällen var jag hovmästare på en enkel taco-buffé-sittning...

I lördags var jag och Patrik ute lite på stan, köpte t.ex. två nya löpare till vardagsrumsbordet. Det blev fint. =) Sen på kvällen var det dags för förfest för att fira Annies examen och sedan vinterkravallen på Trappan. Det var en mycket lyckad festkväll. Fick bl.a. återuppleva Åre-minnen eftersom David drog igång ett quiz. Jag och Katarina var typ sämst, men det var roligt ändå...

Igår råkade vi missa väckningen så helt plötsligt hörde jag hur Patrik sa att klockan var 12.57 eller nått sånt. =P Sen blev det lite omelett till brunch och en hel del slappande. För att känna att dagen inte var helt bortslösad tvättade vi iaf och satte upp mina Vietnam-tavlor i vardagsrummet. Det blev fint, varje grej vi gör som piffar till/förbättrar lägenheten känns roligt. Snart blir det nog dags att ta hand om röran i gästrummet, hehe. Det är lite av en avlastningsyta just nu, men vi ska rensa förrådet i källaren så vi kan stuva ner saker där och åka till tippen med vissa saker... Det blir nog bra det med, när det väl blir av!

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Nog med svammel nu, jag ska sätta mig och läsa nu! Hoppas ni har en bra dag!

Vi två!

2009-02-02 @ 10:29:35





Vad heter ni? 
Maria Skarin & Patrik Lundblad

Hur träffades ni? 
Båda jobbade på studentpuben (och gör fortfarande). Personalfest är trevligt...

Är ni förlovade? 
Nej

Bor ni ihop? 
Ja. Vi flyttade in i den här lägenheten januari 2008 (men i samma veva åkte jag till Holland). Innan dess hade vi bott varannan dag hos mig och varannan dag hos honom ett bra tag, haha.

Har ni barn? 
Nope

Har båda körkort? 
Japp

Isåfall, vem kör bäst? 
Patrik tror jag, fast vi kör så sällan så det är svårt att avgöra.

Kommer du ihåg er första kyss? 
Ja, det var på den där personalfesten...

Vem sa "Jag älskar dig" först? 
Patrik, jag hade ganska svårt att få det ur mig, det är så stora ord.

Vem är äldst? 
Patrik, han är tre år äldre än mig.

Vilka stjärntecken är ni?
Jag är skytt och Patrik våg.

Vem fyller först på året? 
Patrik (29 sept vs. 11 dec)

Vem är längst? 
Patrik är några centimeter längre än vad jag är.

Vem sjunger bäst? 
Jag, haha. Patrik vet om att han inte sjunger bra, men vågar iaf bjuda på sig själv i Singstar t.ex. =)

Håller ni i handen på stan? 
Ibland. Fast Patrik brukar behöva värma sina händer i fickorna eftersom han är dålig på att använda vantar, haha.

Kände ni varann innan ni blev ihop? 
Ja, vi lärde känna varandra innan vi blev ihop.

Blev du kär vid första ögonkastet? 
Nej, det var en lång process för mig! Dejting, vänskap, dejting, förhållande typ.

Har ni någon speciell låt? 
Hjärtat hoppar lite extra till James Blunt "You're beautiful" eftersom vi dansade till den på den där första personalfesten...

Har ni varit utomlands tillammans?
Inte på "riktig" semester, men vi har varit i Holland och Danmark iaf.

Vilket är ert bästa minne? 
Oj, jag vet inte faktiskt.

Vad gör ni en vanlig vardagskväll? 
Ganska tråkiga/alldagliga saker. Lagar och äter mat, tittar på tv, surfar. Ibland spelar vi tv-spel eller yatzy typ...

Ger ni alltid varandra en puss när ni ses? 
Ja det hoppas/tror jag!

Bodde ni långt ifrån varandra när ni träffades första gången? 
Kanske 10 minuters promenad.

Blir du lätt svartsjuk? 
Nej. Det finns ingen anledning till det.

Brukar ni bråka? 
Nej. Vi blir väl irriterade på varandra ibland, men bråkar väldigt sällan. Vet faktiskt inte om vi har haft ett riktigt bråk....?

Ringer eller SMS:ar ni mest? 
Hmm, sms:ar tror jag. Det känns enklare/mer diskret under arbetstid.

Vilken är hans/hennes finaste kroppsdel? 
Ögonen

Brukar nån av er prata i sömnen? 
Ja jag iaf, men det var ett tag sen nu tror jag.