Vad är skönhet?

2009-01-29 @ 13:23:09

Snubblade in på en blogg idag med länk till denna sida.

Retuchering av bilder är ju jättevanligt, men kanske inte något man reflekterar särskilt mycket över. Titta in på sidan, klicka på bilderna för att se före och efter retuchering och ha det i åtanke nästa gång du bläddrar i en tidning och avundas alla vackra människor! Vem som helst kan ändra sitt utseende med hjälp av en dator... Men vad är vackert egentligen? Vi lever väl ändå i verkligheten och inte i bildernas värld?



Slutligen: något som jag anser är vackert, naturen!


C-uppsats och träning

2009-01-28 @ 22:35:25

Rubriken säger väl allt om dagen egentligen. 


Jag och Josse sitter med c-uppsatsen varje dag, men kommer inte så mycket framåt tyvärr. Vi får inte träffa våran handledare förrän ondag nästa vecka och hon har inte ens kommenterat om vårt val av område, vår idé är okej... Det känns väldigt frustrerande. Vi känner inte för att arbeta en massa för att möjligtvis få höra att det är en jättedålig idé och att vi bör byta ämne. =/ Men men, vi tittar på litteratur och har funderat på syfte, frågeställning och enkät/intervjufrågor.

Vad ska/vill vi skriva om då? Jag konstaterade idag att vi borde komma på ett bra standardsvar när folk frågar, för det är lite krångligt och vi vet knappt själva exakt vad det kommer bli. Men... vi vill titta på lärarstudenters känsla av att vara förberedd för att arbeta i dagens mångkulturella förskola/skola med ett internationaliseringsperspektiv. Vi har tänkt göra en jämförelse mellan studenter med och utan erfarenhet av utlandsvistelser. Finns det skillnader? Det är väl ungefär så vi tänkt, hehe.

Har börjat komma igång med träningen igen också. I måndags var jag på ki-jympa och idag step 2. Båda passen var roliga men jobbiga, hehe. Blir förmodligen inga fler pass denna vecka (har för mycket annat inplanerat som tar upp tid), men två pass är för mig klart godkänt.

Åre!

2009-01-27 @ 16:13:44

Jahapp, det är väl på tiden att jag uppdaterar här så att "alla" 4-5 pers som tittar in här får nått att läsa, hehe.


Förra veckan spenderades alltså i Åre. Det var såå lyckat, jag är så glad att jag/vi åkte! =) 2500 kr för bussresa, boende och liftkort 5 dagar är ju ingenting när man tänker efter och så härligt det var. En vecka med kompisarna, härlig skidåkning (trots att vädret inte alltid var det bästa), fest och att bara få vara. Jag tänkte aldrig på framtiden då, eller kanske lite på C-uppsatsen (missade ju hela första intro-veckan, tur att jag skriver med Josse som var där...) men mest bara njöt jag av att spendera dagarna utomhus och kvällarna i goda vänners lag. 

Jag har tidigare varit tveksam till skidsemestrar. Jag har inte trott att det var nått för mig. Semester har man i solen, har jag tänkt, men nu har jag omvärderat det. Det är så avslappnande att vara i fjällen så semester skulle jag verkligen kalla förra veckan. 

Jag blev lite stolt över mig själv också. En av dagarna åkte jag och Patrik tillsammans med fyra andra personer som är betydligt bättre än mig på skidåkning, men jag klarade av att åka röda backar! Jag hade varit tveksam om jag skulle kunna stå på ett par skidor, det var flera år sen sist och jag har aldrig åkt särskilt mycket, mest på friluftsdagarna i skolan. Men det gick bra, jag kom ihåg hur man gör och Patik hade nog rätt i att det är ungefär som med cykling eller bilkörning, har man lärt sig så kommer man ihåg även om man kanske är lite ringrostig i början.

Så, här kommer några bilder från Åre Student Skiweek v. 4 2009:


Patrik, Dure och Bullen på Åre torg i väntan på att hämta ut skidor


Första After Skin på Bygget, man är så snygg efter en dag i backen =P

Äventyr!
Två saker gick fel i början: ena toaletten hade stopp pga is i ledningarna och låset på min nya väska krånglade, det gick inte att få upp så Patrik fick bryta sig in


After Ski på Dippan, klädda i matchande västar från Vargtass, Norrlands nation i Norrköping


Bästa After Ski showen! Wallmans på Dippan. De använde inte bara scenen utan var i publiken och som här; på baren. Emmas bror uppträdde, här står han längst till höger. Mycket underhållande var det!


Sista dagen hade vi inte så mycket att göra, vi valde bort skidåkning för att slippa stressa. Alltså fanns det tid att prata med Tele2 och hjälpa till att sätta upp deras tält, haha.


Vi var i fjällen, ja!


Böcker!

2009-01-15 @ 23:00:05

Idag var jag på stan för att titta lite och handla lite grejer inför Åre, duschkräm och schampo och så (sånt som nästan är slut här hemma). Utanför Åhlens sålde de böcker så jag gick dit för att titta. Först hittade jag två böcker för 20 kr st och när jag var på stan med Patrik senare hittade jag ännu en! Så 3 böcker för 60 kr, jättekul! =) Jag köper sällan böcker annars, men nu har jag laddat förrådet med:


En shopaholics bekännelser av Sophie Kinsella


Montecore av Jonas Hassan Khemiri


Damernas detektivbyrå av Alexander McCall Smith

Första friskispasset för i år

2009-01-14 @ 22:47:20

Idag var jag på Step på Friskis och Svettis. Riktigt mycket folk var det, det märks att det är första veckan med nya pass och nya nyårslöften om att träna mer kanske, hehe. Passet var roligt, men det var riktigt svettigt och jobbigt, det märks att det var längesen sist. 5 december var jag där senast enligt statistiken på nätet... Men det är väl inte så konstigt, jag åkte hem och det var jul och nyår, sen hade de inga pass förra veckan när ledarna övade på sina pass. Det kändes skönt efteråt som vanligt och bra att vara igång. Nu blir det inget mer innan Åre tror jag, men efter det blir det kanske lite mer regelbundet.


Efter Friskis blev det dusch, middag, telefonsamtal med mamma (vi pratar inte så ofta, men det brukar bli desto längre samtal när vi väl pratar) och tv... Har kollat på Semestersvenskar och Made in Sweden på TV4 och nu sitter Patrik och tittar på Discovery, ett program om Nasas framgångar typ. 

Snart väntar dock sängen, jag börjar bli trött. Imorrn är jag ledig (igen!) och jag har tänkt förbereda mig för slutseminariet och gå på stan, fixa lite inför Åre och så...

Godnatt!

Snart är det dags för Åre!

2009-01-14 @ 13:58:55

På lördag kväll bär det iväg. Idag lunchade jag med alla kompisar som ska dela stuga/lägenhet så vi kunde planera lite vem som ska ta med vad när det gäller gemensamma saker som diskmedel och sånt. Jag åt couscoussallad med kyckling (på Fräcka Fröken) och det blev mycket skratt. Tror vi kommer få en rolig vecka. 


Jag har svårt att fatta att vi snart ska åka! Det blir spännande. En vecka med vänner, fest och skidåkning. =) Undra om jag kan stå på ett par skidor, det var ju ett par år sen om man säger så. Ont i fötterna lär vi ju alla få iaf!


(Bild hämtad från www.skistar.com)


BookCrossing

2009-01-13 @ 15:23:15

Jag måste bara dela med mig av historien kring boken jag läser just nu. 


När jag åkte hem hit till Norrköping efter jul hade jag lite tid över på Stockholms centralstation innan tågbytet så jag satte mig på en bänk och väntade. Bredvid mig satt en tjej och mellan oss låg en bok. Jag sneglade lite på den, men visste inte om det var tjejens. När hon gick tog jag upp boken och tittade på den. 

Texten på framsidan som fångade min blick var:

HEJ! 
GRATIS BOK!
ÖPPNA OCH LÄS!
Den här boken vill gärna bo hos dig. Ett tag. Sen vill den bli fri igen. Läs mer inuti boken och på www.bookcrossing.com!

I boken fanns mer information och vad det handlar om är att man släpper ut böcker (som man inte vill ha kvar för att man inte gillar dem, eller för att de är så bra att man vill att andra ska få samma trevliga läsupplevelse). Man lägger den helt enkelt på ett ställe där någon kan hitta den, eller ger den till en kompis. Innan dess har man registrerat boken med ett speciellt nummer på hemsidan och när någon hittar den kan den personen logga in och berätta var man hittat boken osv.

Jag gillade konceptet, så även om jag nog inte själv skulle valt att läsa John Grishams Agenten har jag nu gett den en chans. =) När jag läst den kommer jag lägga ut den nånstans så att någon annan får läsa den...

Desperate housewife?

2009-01-09 @ 16:30:19

Haha, jag har känt mig så huslig de senaste dagarna. Jag har ju gått hemma väldigt mycket den senaste tiden och de här dagarna har det handlat om husliga sysslor.


I onsdags testade vi ett nytt recept ur min nya kokbok, pasta med ajvarsås (med skinka). Det var spännande med lite ingredienser vi inte använder så ofta, men det smakade bra och det kändes kul med lite snabbmat som ändå var något mer än typ makaroner och korv. =P

Igår gjorde jag inlagd gurka, något som jag tycker är gott, men aldrig har testat. (Varför?! Det är ju inte svårt...) Gurkan åts till middagen som var potatis och köttbullar. (Dock dras husmorspoängen ner lite av halvfabrikat på både köttbullarna och brunsåsen, haha)

Idag har jag provat ett nytt recept ur Sju sorters kakor. Det blev en kaka som mormor brukar baka... Resultatet blev väl sådär, kakan smakar gott, men ser inte så vacker ut. Jag måste dessutom lära mig att göra mina kakor mindre, det blir alltid typ hälften av vad som anges i receptet. Jag gör minsann inga småkakor, haha! Såhär blev resultatet av mina vanlijhorn iaf:


7 januari 2009

2009-01-08 @ 15:41:15

Okej, då har jag kommit till punkten när jag ska försöka summera vad som hänt sen sist på ett fint sätt, hehe. Det viktigaste är väl jul och nyår!


Julafton spenderades som vanligt både hos farmor och farfar och mormor. Det var trevligt och mysigt på alla sätt att träffa släkten, fika gott, äta julmat och få lite klappar. Jag hade varit snäll detta år också, men jag fick inte så många paket. Pappa konstaterade att bilen inte såg ut som när jag och syrran var små, när bagaget var så fullpackat med julklappar och annan packning att man knappt såg ut genom bakrutan på bilen. =) 

I mina paket fick jag: pengar, stavmixer, fleecejacka, Geisha-choklad, en kokbok (100 % lättlagat), body cream, Mamma Mia på dvd, Sonic and the secret rings till Wii (av Patrik), Toblerone och massage (av Patriks familj, måste bokas in, ska bli så skönt!)... tror det var allt.


Min familj sitter och tittar i rocklexikonet Sandra fått.


En hel del sällskapsspel blev det. Här är det Fia med knuff, men flera omgångar av min kusins nya Alfapet-spel hann vi också med.

Jag åkte hem till Norrköping 29 dec och då hade jag haft nästan två slappa veckor hemma i norr. Jag fick se lite snö vilket jag var glad över och var t.o.m. ute och lekte i den på juldagen med min kusin (som är 10 år). Vi försökte få till bra banor för hans "madrass", men det gick lite sådär... snöhögen vi var i var inte den bästa, hihi. Kul var det iaf! Det är trevligt att få ta fram barnet inom sig, jag hjälpte honom att bygga ihop sin Lego-helikopter också. =)

Nyårsafton spenderades i goda vänners lag på samma ställe och med i princip samma folk som förra året. Vi lagade lite (eller lite kanske är en underdrift egentligen, det blev mycket mat över!) plockmat och till efterrätt blev det glass och hallonsås. Tolvslaget firades på en balkong på översta våningen i ett hus med relativt bra sikt över staden. Dock var jag inte så imponerad av fyrverkerierna, har man sett SM i musikfyrverkeri är nyårsraketerna bara futtiga, haha. Sabina och Gumme stannade hos oss tills 2 jan och vi spelade Rappakalja och Wii och hade det trevligt...


Sabina och jag förbereder mat


och här är resultatet (eller delar av det iaf)




Syskonen vid tolvslaget


Smålänningen och Islänningen =)

I'm alive

2009-01-06 @ 22:43:47

Ja, om någon händelsevis har tvivlat så meddelar jag härmed att jag är vid liv! Har bara inte orkat uppdatera bloggen på länge. Det gör jag inte nu heller, men kanske imorgon, eller möjligtvis på torsdag, efter att miniuppsatsen är inskickad (den jag haft flera veckor på mig att skriva men sitter med i sista stund)...


Här kommer iaf en bild från nyår (och rapporten kommer som sagt senare):