Folkmusikfestival och Harry Potter

2009-07-26 @ 18:07:04

Fin kombo va?!


Igår var jag, Patrik och hans mamma iväg på folkmusikfestival i Korrö, några mil utanför Växjö. Där träffade vi också Patriks kusin och hennes föräldrar... Jag har väl aldrig lyssnat särskilt mycket på folkmusik, men det här var riktigt trevligt. Vi diskuterade lite att det ju är en festival, inte någon spelmansstämma, vilket betyder att begreppet folkmusik kan vara ganska brett. Vi såg två hela konserter på ca en timme vardera med totalt olika grupper. Vi hittade ett nytt favoritband, Sver, som bjöd på riktigt ös och var roliga. Gruppen bestod av fem unga killar som bevisar att folkmusik inte bara behöver tillhöra den äldre generationen. Sen gick vi runt och lyssnade lite här och där. Det fanns 3-4 scener, men folk spelade lite överallt. =) Dagen/ bjöd på mycket musik, trevligt umgänge, raggmunkar och big bangkok burgers och vid 22-tiden var vi trötta och styrde mot staden igen...



Idag har jag och Patrik varit på bio och sett Harry Potter och halvblodprinsen! Äntligen... Den var bra! Komedi och kärlek och lite spänning såklart. Ett ställe särskilt hoppade jag t.o.m. till på, ni som sett filmen kan säkert gissa var, haha. Det var längesen jag läste böckerna, så jag kommer inte ihåg allt... men jag ser fram emot sista filmen, någon som vet när den kommer?!

Jag lever...

2009-07-23 @ 18:33:41

...ifall någon skulle undra, hehe.


Sitter i Växjö på Patriks mammas inglasade altan. Vi är här på lite semester och för att hjälpa henne att komma i ordning i sin nya lägenhet. Patrik konstaterade igår att det är roligt att fixa grejer, men helst bara för stunden, inte att behöva leva i ett stort projekt. =P Han tyckte att det var roligt att få gå lös med kofoten iaf, haha. Igår riktigt kliade det i fingrarna på honom. Vi gick runt och fixade småsaker hela tiden, drog ut konstiga spikar och skruvar och tog ner onödiga gardinstänger och lite sånt.

Idag har vi varit i Kosta på outlet... Det är alltid roligt och slutar alltid med lite shopping. =) Vi har fixat lite andra saker också, varit på Media Markt för att inhandla dvd-spelare och datorhögtalare och slängt lite saker på tippen...

Vi har lite allt möjligt inplanerat tills vi åker hem igen på tisdag, jag tror tiden kommer gå fort. Det är roligt att komma hemifrån iaf och göra lite andra saker... =)



Lars Winnerbäck

2009-07-18 @ 14:21:28

För några dagar sen fick jag reda på att Winnerbäck kommer ut med en ny skiva i september och ger sig ut på turné. Det var en trevlig nyhet. Han är en av mina favoritartister och de senaste dagarna har jag lyssnat massor på hans musik. Två av turnéstoppen är Örnsköldsvik (!!) och Linköping och jag kommer gå på nån konsert. =) Skulle vilja se båda, det är ju coolt att han kommer till Övik, men det är nära till Linköping och det är hans barndsoms stad, så det brukar bli bra konserter där. Vi får se hur det blir... Till  Linköping kommer han förresten 10 december så det vore ju ett bra sätt att fira min födelsedag lite i förväg. 



Suddig bild från Winnerbäcks konsert i Norrköping 10 nov. 2007
(Vi stod för långt bak för att kunna ta bra bilder...)

Girls night 2

2009-07-17 @ 23:37:08

Igår var tjejkväll nr 2 denna vecka! Emma var på besök från Sundsvall så vi blev ett gäng på fem som satt på/i Trädgården och pratade jobb, skola, skvaller... så som bara tjejer kan. Vi var kanske lite högljudda ibland, för tydligen tittade folk vid andra bord på oss, haha. Riktigt trevligt var det, skönt att komma ut lite, jag hoppas vi gör om det snart! =)


(Jag har tyvärr inga bilder från våra träffar i veckan eftersom Patrik har min kamera. Urre - glöm inte att skicka bilderna! ;-))

Idag har jag haft min egen "tjejkväll", hehe. Först lagade jag en god laxrätt, passar på att äta fisk när Patrik är borta. Sen har jag tittat på en riktig tjejfilm, den romantiska komedin "27 dresses". Den var väl som alla andra romantiska komedier, lagom underhållning för stunden, men inget mästerverk precis. Nu ska jag nog snart krypa ner i sängen med min bok...

Imorgon kommer Patrik hem, det blir mysigt! =)

Biblioteket

2009-07-15 @ 20:45:29

Det blev ingen träning idag... det började regna och åska och även om de flyttar in passet så hade träningslusten försvunnit tillsammans med det fina vädret.


Jag tog hand om mig själv på ett annat sätt istället. Jag kröp ner i badkaret med badskum och en bok! Jag var på biblioteket idag för att lämna tillbaka några böcker och passade på att låna två nya. Det är kul att ha tid att läsa nu under sommaren. Jag tänkte på en sak när jag gick från biblioteket, vilken fantastisk plats det egentligen är. Där samlas tusentals möjligheter att dyka in i andra världar... Alldeles gratis. =)

Nu ska jag tillbaka till en värld som inspirerats av böcker... "Bakom kulisserna på Harry Potter och halvblodsprinsen" på 5:an. Definitivt en film jag ska se!

Girls night

2009-07-15 @ 12:00:20

Igår hade jag en riktigt trevlig kväll med tjejerna. =) Det började med att jag mötte upp Urre och Dure för att äta lite middag. Det låter ju inte som något avancerat projekt, men vad ska man äta?! Ni vet kanske att jag är ganska velig av mig och har lite beslutsångest... Igår var vi tre veliga tjejer som försökte komma överens om hur/var/vad vi skulle äta, haha! Vi började med att gå mot stan, för att till slut komma fram till att vi skulle gå till Världens bar, åt helt andra hållet. =P Till slut kom vi dit iaf och fick vår mat och satt och surrade på uteserveringen...


Efter ett tag gick vi hemåt för att spela lite Wii. Vi hann inte så mycket, men lite träning fick vi iaf, med wii fit. Då slöt även Katarina upp för att göra oss sällskap till utomhusbion. Det var premiär för mig! Varje sommar ordnar filmföreningen Flimmer gratis filmvisningar utomhus, i en backe vid strömmen. (De turnerar också till andra städer) Jag har velat gå många gånger, men det har aldrig blivit av, förrän nu då! Det var en speciell upplevelse, det var ganska mycket folk, några hundra gissar jag på (men jag är dålig på att uppskatta sånt) och jag satt på en filt, insvept i en annan när det blev allt svalare under kvällen. Filmen började 22.25, det måste ju ha hunnit bli lite mörkt innan man kan se film utomhus. =) Filmen vi såg var Vicky Christina Barcelona, en annorlunda kärlekshistoria av Woddy Allen. Jag gillade den...

Tack för igår, ikväll blir det utomhusjympa!

Ensam hemma... längtan bort

2009-07-14 @ 16:50:12

I morse/natt (vad man nu ska kalla fyratiden) åkte Patrik iväg mot Spanien, Barcelona med jobbet... en sorts konferens som han ska prata på. Nu har jag alltså lägenheten för mig själv tills på lördag. Det känns faktiskt lite konstigt, jag är ju ofta ensam hemma på dagarna, men han kommer ju alltid hem till kvällen. =P Jag har inget särskilt planerat för de här dagarna. Kommer titta på en chick flick som Patrik ändå inte vill se, träffa kompisar... och allt jag annars gör. (Typ pysslar med hemmet, läser och sånt...)


Idag gick jag en sväng på stan. Skulle skicka tillbaka en klänning från H&M som gick sönder efter första tvätten. =( Hoppas det går bra med returen och att den nya klänningen är bättre. Det är ju rea lite överallt också vilket jag tittade lite på och jag shoppade faktiskt också. Två basic linnen i turkost och brunt för 34,50!! =) 2 för 1 på Lindex, mycket trevligt. Bastoppar kan man nog aldrig ha för många av heller.

Patrik är alltså i Spanien och jag är kvar här... Känns trist. Jag tycker mycket om att resa, men har inte varit utanför Sverige på ett bra tag nu. Jag vill verkligen iväg och se nått nytt nu! Tyvärr kostar sånt ju en del också och jag badar inte direkt i pengar nu... =( Det är mycket snack och lite verkstad när det gäller mig och Patrik och resor också tyvärr. Saker ska planeras så mycket att vi glömmer det efter ett tag typ... =P Det är svårt att vara spontan när man ska kombinera jobb och ledighet och skola och sånt... Men men, vi har två, tre projekt på g som det kanske snart kan bli något av. Det ena är ju Parisresan som varit påtänkt sen julen 2007. (Blir förmodligen nästa vår.) Det andra är en resa över atlanten med nått fartyg som SMHI samarbetar med. De skickar ut folk på "studieresor" ibland och Patrik kanske ska åka och då följer jag nog med. Det vore kul om det blev av, en väldigt udda resa. Det tredje är en helt vanlig semester, charter typ, till nått mysigt (varmt) ställe... Vi får se hur det blir med allt. Nästa resa går iaf till Växjö nästa vecka, hehe. =)

Munken in the park

2009-07-11 @ 23:49:58

I dagarna två har det alltså varit gratis musikfestival här i krokarna. En restaurang vid namn Saliga munken ordnade den, därav namnet. Det var en salig blandning (hehe, fin ordvits) av musik, en del okänt, en del känt. De största namnen var väl:

Salem Al Fakir - honom missade vi helt eftersom vi satt på Trappan och hade en trevlig kväll där igår

Governor Andy - hörde lite genom fönstret

Kristoffer Åström - samma som ovan, lyssnade lite extra på Michael Jacksons Billie Jean i en spännande version

Sen ikväll gick Patrik och jag ner till parken/parkeringen/gatan och träffade Urre och Lina som hade bänkat sig längst fram vid kravallstaketet. =) Då spelade:

Elin Ruth Sigvardsson


...som även bjöd in Kristoffer Åström på en låt.


Sen kom Christian Kjellvander (men då hade Patrik gått hem för han var så trött)


...och han hade sin fru som körsångerska.


Det var bra spelningar. Jag har inte lyssnat så jättemycket på någon av artisterna, men det var kul att se dem ändå, det är ju trots allt rätt kända namn. Gratis är ju dessutom trevligt!

Just det, jag måste ju bjuda på lite fina citat från kvällen.

Elin Sigvardsson:  (Avbryter mitt i en låt.) "Ursäkta, jag trodde att munspelet var uppochner,det lät lite så, men det var bara jag som spelade så jävla dåligt."

Christian Kjellvander: "Jag har bara träffat en munk i en park en gång tidigare. Det var Leonard Cohen i Rosendals slottsträdgård. Det här är nästan lika bra... Lika bra... Okej, vi säger att det här är bättre."

Trött i kroppen

2009-07-10 @ 13:38:30

Jag känner mig lite stolt nu, om än trött i kroppen. Jag har varit och tränat! Ki-jympa... det är roligt, men det var riktigt jobbigt idag eftersom jag inte tränat på flera månader. Dåligt av mig, jag har ju betalat... Det är ju färre pass under sommaren, men lite till ska jag försöka komma iväg iaf... Utegympa kanske, vi får se... Nu är bara frågan: träningsvärk imorrn, hehe?


Ikväll ska jag och Patrik till trappan och äta pizza på sommarpuben är det tänkt. Det är en liten festival eller vad man ska kalla det i stan också (idag och imorrn), precis här i närheten, kanske kollar in den... Inte direkt några favoritartister som kommer, men det är gratis... Vi kommer säkert höra en del hemifrån också eftersom det är så nära.

Annars är inget planerat för helgen än, vad ska ni göra?

Regn

2009-07-09 @ 22:35:30

Idag har det regnat nästan hela dagen! Jag och Patrik har inte satt foten utanför lägenheten, så vi har sluppit bli blöta. Vad kan man göra på regniga dagar då? Idag har jag:


~ Suttit vid datorn
~ Lyssnat klart på ljudboken jag lyssnat på under bussresorna
~ Spelat yatzy och skipbo med Patrik
~ Diskat
~ Tittat på tv
~ Använt två ägg innan de blev gamla. Jag bakade banankaka efter ett recept jag fick när jag hade feriejobb på ett sjukhem, den blev lyckad. (I år är det min lillasyster som har gått ut första året på gymnasiet och som kommunen ger jobb, hon jobbar med parkskötsel...)
~ Löst korsord och logiska pussel som t.ex. sudoku

Så, det är mina tips för regninga dagar: böcker, filmer, spel... Vad brukar ni göra när vädret är tråkigt?

Michael Jackson

2009-07-07 @ 23:16:28

Det känns oundvikligt att nämna något om hans död. Ingen kan ha missat det... Jag tycker att det nästan gått till överdrift med rapporteringen. Jag tycker dock att han var en stor artist, har aldrig varit något stort fan, men han har gjort många bra låtar.


Såg en del på minnesceremonin ikväll. Ett värdigt och storslaget avslut vill jag kalla det. Missade dock det som verkar ha varit den bästa delen (om man kan säga så), nämligen slutet. Kollade in dotterns gripande tal och artisthyllningen med We are the world på Aftonbladet nu i efterhand... (Vi tittade traditionsenligt på Morden i Midsomer, därför missade vi det.)

Världen kommer alltid att minnas Michael genom hans musik. Den är något bestående... Det påminner mig om min farfar. Förutom personliga minnen finns också hans många alster i trä kvar. Smörknivar, askar, ljusstakar... Små bitar av honom finns alltid med oss.

Vila i frid.

Hemma...

2009-07-07 @ 14:27:18

... i Norrköping igen. Har inte gjort så mycket i veckan, men samtidigt ganska mycket. =P Bussresan gick bra, det var trist att vi inte fick sitta bredvid varandra förrän Sundsvall men vi överlevde... Bloggen har sedan dess blivit bortprioriterad, men så ska det vara när man har/är på "semester" tycker jag. Vad har hänt den här veckan när jag inte bloggat då?


Måndag 
Resa

Tisdag
Fotografering: Mamma hade bokat tid hos en fotograf för att vi skulle ta familjebilder. De blir färdiga på fredag, spännande att få se sen hur det blev. 
Shopping: Patrik och jag tog en sväng på stan. Jag köpte ett par shorts, en bh (med löstagbara axelband) och ett linne. Allt gick på 377 kr så det är jag rätt nöjd med.

Onsdag
Sol, men inget bad: Dagen blev inte riktigt som jag hade tänkt. Förmiddagen spenderades på baksidan, vi solade och spelade kubb. (Ett skitspel förresten, jag förlorade alla partier vi spelade under veckan! Yatzy däremot tycker jag om, haha!) Vi hade planerat att åka och bada med Ullis på eftermiddagen, men när hon var färdig med sitt hade det fina vädret försvunnit och det kom skurar då och då och man hörde åskmuller. =( Det var tråkigt för jag ville verkligen bada. Träffade aldrig Ullis, men mormor kom på eftermiddagen. Tittade på tv och åt jordgubbar på kvällen.

Torsdag
Begravning. Fint men väldigt sorligt... Det säger sig väl självt att dagen kunde ha spenderats på ett roligare sätt. Kommer inte ihåg vad vi gjorde resten av dagen, inget särskilt tror jag.

Fredag
Klippning: Jag fortsatte med min tradition att klippa mig hos Linnéa, min gamla klasskompis och bästis i lågstadiet. =) Det är alltid roligt, hon kommer ihåg massa knäppa saker som vi kan minnas tillbaka till och skratta åt.  Jag blev nöjd med klippningen den här gången också. Patrik följde med och blev korthårig och fin han med. =) 
På kvällen lagade vi mat och hade "ff" eftersom mamma och pappa var i Skule på visfestivalen.


Lördag
Fika: Vi hämtade upp Maria för en långfika på UH. Stunder som den stämmer verkligen talesättet "tiden går fort när man har roligt" för tiden bara flög iväg. Jag hoppas vi kan träffas snart igen, antingen i Övik eller Stockholm. I höst måste vi verkligen få till ett riktigt besök hos henne! Patrik och jag fick laga middag för andra dagen i rad eftersom mina föräldrar var iväg på middag tillsammans med pappas syskon med deras respektive.

Söndag
Åkte vi till Ö&B och Skokanonen och tittade lite. Sen vidare till farmor. Hon ringde på förmiddagen och undrade om vi skulle kunna komma förbi något, vilket jag hade tänkt på. Innan dess hade vi bara träffat henne lite på begravningen, så jag ville gärna åka dit och träffas och fika lite. Det kändes lite tomt/konstigt utan farfar, men det är väl en vanesak... Som vanligt löstes det lite korsord och sudoku. =)
Packning: En av de tråkigaste sysslorna jag vet. =P Det är iaf lättare att packa på vägen hem, då ska ju allt ner och man slipper välja och se till att man inte glömmer något viktigt, hehe.

Måndag
Resa: Patrik och jag fick sitta bredvid varandra den här gången och det kändes som att resan gick fortare trots att vi stannade i Tönnebro för att äta... Inget spännande hände, jag löste lite korsord och lyssnade på en ljudbok i mp3:n. Laddade hem den gratis när CDON hade nått erbjudande, mycket trevligt. =) Jag har lite kvar att lyssna på, är på spår 77 av 106 om jag minns rätt, så jag måste ju lyssna klart snart så jag får veta hur det slutar. Boken är deckaren Den döende dandyn av Marie Ljungstedt. Inte vad jag väljer ur bokhyllan särskilt ofta (deckare alltså) men den är helt okej...