Jag rullar norrut...

2009-06-29 @ 16:48:38

Sitter just nu på en buss, någonstans norr om Söderhamn. Vi är på väg till Övik för en veckas semester. Hoppas och tror det blir trevligt, trots att anledningen att vi åker just nu är en begravning... Både Patrik och jag har bokat in klippning så fina i håret ska vi bli, hehe. Bada hoppas jag att vi kan göra också och träffa lite kompisar och så... Äta lite god mat kanske. Och fira vår 3-årsdag... =)


Vad har hänt i helgen då? I fredags jobbade jag och Patrik på sommarpuben på Trappan. Vi bakade pizza och fick fixa allt från grunden, göra pizzadegen, tzatsikin och tomatsåsen. Smått kaosartat till en början, men det gick bra och kvällen/natten blev trevlig även efter att vi slutat jobba.

Lördagen var lugn, vi gick till färgargården och solade lite, läste och åt glass, annars hände inget särskilt vad jag kan komma på...

Igår tog jag och Patrik årets första dopp! Det var riktigt skönt. Vi tog en buss och gick därefter någon km till en sjö... Det var nog ganska varmt i vattnet, jag har ingen inbyggd termometer så jag kan inte säga hur varmt det var. Med runt 30 grader i luften spelade det inte så stor roll, det var mest skönt att svalka sig. 

Patriks nya leksak

2009-06-25 @ 19:25:40


Det här är Patriks nya leksak som han ska tortera sina arbetskamrater med... ;) En missilavfyrare eller vad man ska kalla det, som skjuter iväg små skumgummimissiler. Den kopplas in i datorn med usb och styrs och avfyras via datorn. Jag måste erkänna att den är ganska rolig... =) Det finns många konstiga saker att koppla in i datorn via usb och Patrik bestämde sig alltså för att köpa den här.

Sol och värme!

2009-06-24 @ 23:09:07

Dagar som idag ska man inte vara inne i stan. Men det var jag... Satt mycket på balkongen, men jag blir inte så solbränd när jag sitter där, för det är för varmt att vara i solen, jag sitter under parasollet. Jag kanske tar med mig en filt ut i nån park imorrn istället, vi får se. Jag hoppas att det fortfarande är fint till helgen så jag och Patrik kan åka och sola och kanske ta årets första dopp... Fast det kanske fortfarande är lite kallt?! =P Har ni badat än?


Jag var på biblioteket idag förresten. Behövde ny läsning... Flyga drake av Khaled Hosseini har jag börjat med nu och den verkar bra. Efter den väntar Mitt himmelska kramdjur av Katarina Mazetti... tror den blir rolig.

Just nu läser jag...

2009-06-22 @ 12:54:54

... SOS från mänskligheten av Johanna Nilsson. 


En lite mörk historia med fina personskildringar. 

Johanna Nilsson är lite av en favoritförfattare sen jag läste hennes debutroman Hon går genom tavlan ut ur bilden i skolan.

Jag kan alltså tipsa som hennes böcker, mer om SOS från mänskligheten här.

Har ni några boktips till soliga och regniga sommardagar? En bok passar i alla väder! =)

Glömde bilderna...

2009-06-21 @ 17:43:06

Jag använde som vanligt min kamera väldigt dåligt under helgen, men maten tog jag iaf kort på i fredags, haha.




Är det inte svensk sommar så säg!? ;)

Helgen som gått

2009-06-21 @ 17:35:12

Då var midsommarhelgen avklarad då. Sabina och Gumme kom hit i fredags, vi handlade mat på Willys och Citygross och köpte med oss lite McDonaldsmat till "lunch". Örtkotletter med färskpotatis blev det till middag och självklart jordgubbar med vanlijglass till efterrätt. =) Kvällen spenderades också med diverse spel, Skipbo, Rappakalja och Mario & Sonic at the olympic games på Wii. Det var en trevlig kväll, men som sagt inget traditionellt firande. 


Igår tog vi sovmorgon, åt en god frukost och tittade lite på TV. När det slutat regna tog vi en promenad runt strömmen och det var väldigt skönt att komma ut. Promenaden avslutades på minigolfbanan i folkparken. Jag kom sist... Behöver kanske öva lite mer, hehe. Minigolf tycker jag hör sommaren till. =) Det blev god middag igår också, fyllda lövbiffar och fransk potatissallad. (Måste ju använda lite av all den billiga potatisen vi köpte!) Kvällen spenderades med film (Lara Croft, Tomb Raider 2) och en omgång Rappakalja.

Idag har varit en slapp dag. Jag har tittat på tv och spelat Sims 3... Vi tog en sväng till Halvars också, trodde det skulle vara fullt med folk, men det var nästan ingen kö alls. =) För mig blev det två kulor, en med hallon-saltlakrits och en med vit choklad. Mums! Borde kanske ha tagit vara på det fina vädret bättre, men som det ser ut kommer det fler fina dagar till veckan... =) Kanske det äntligen blir lite sommarvärme!

Midsommarafton

2009-06-19 @ 12:41:33

En mytomspunnen dag... Ljusa nätter... Plocka sju sorters blommor och dröm om den du ska gifta dig med...


Jag har aldrig haft någon stark midsommartradition i min familj och i år blir det inget traditionellt firande heller... Jag spenderar kvällen med Patrik, hans syster och hennes pojkvän. Vad vi ska äta och hitta på är inte bestämt än, men jordgubbar är iaf inhandlade! =)

Någon gång vill jag ha en mer traditionell midsommar. På landet, med midsommarstång och god mat. Kanske ett dopp i en sjö eller så... När jag ska fira på detta sätt kan dock ingen svara på, hehe. I år blir det som sagt midsommar i stan...

Hur firar ni?


Ny vecka, nya äventyr (?)

2009-06-15 @ 11:47:26

Måndag igen då... Har varit lite off senaste veckan. Jag har jobbat måndag-torsdag och i måndags fick jag ett tråkigt samtal. Mamma ringde för att tala om att min farfar gått bort den morgonen... =( Sen dess har jag inte riktigt vetat vad jag ska skriva. Det finns många tankar men de är svåra att få ner i ord.


Det har varit en trevlig helg iaf. 
- I fredags kom Patriks familj förbi på lunch, en sväng till Citygross och sen fika. (Det var då mina hembakta kakor tog slut, haha.) På kvällen tog vi det lugnt och tittade på film.
- I lördags gick vi lite på stan och åkte vid tretiden till Söderköping på Adde och Emmas inflyttningsfest i deras hus. Det blev både fika och grillning i goda vänners sällskap och med nya bekantskaper.
- Igår hände egentligen inget särskilt. Vi städade och jag rensade avloppet/rören under handfatet. Äckligt och välbehövligt är beskrivningen av den upplevelsen, haha. God middag blev det, receptet finns här! ICA har många bra grejer... Sen på kvällen bakade jag ju äppelpajen och tittade på Ausin Powers. Dock somnade jag en stund i soffan, det händer ganska ofta när vi tittar på film... =P

Planerna för den här veckan är att jobba på en konferens på Trappan imorrn och på onsdag, servera lite lunch och fika och så. Midsommar närmar sig med stormsteg också men än är inget planerat... Vi får se vad som händer.

Bakning

2009-06-15 @ 11:04:27

Det är roligt att ha lite hembakta kakor hemma och nu är mina slut. Idag har jag tittat i Sju sorters kakor och funderar på att prova att baka havreflarn... Hoppas det går bra, jag är ingen bakexpert precis! 


Igår gjorde jag (med lite hjälp av Patrik) en typ av äppelpaj/-kaka. Den var söt, men god. =) Receptet finns här!

...

2009-06-08 @ 23:04:16

Beyond the door  
There's peace I'm sure
And I know there'll be no more
Tears in heaven

Söndag, dags för veckosummering

2009-06-07 @ 13:07:27

Så, dags för en liten uppdatering om vad som har hänt den här veckan. När jag tittar på den som helhet har den varit ganska tråkig. Jag har mest suttit hemma hela dagarna... Jag har inte fått jobba något och Patrik har tentapluggat med en kille som ska skriva samma tenta på tisdag. Lite får jag väl skylla mig själv för att jag haft tråkigt, jag kunde ju ha hört av mig till nån kompis eller så, gått utanför dörren lite mer, hehe. 


Det känns lite konstigt, många kompisar går på sommarlov nu och vissa tar examen. Jag får liksom varken eller. När jag har pluggat klart är många av mina lärarkompisar redan färdiga och har firat sitt, så vi får väl se vad som händer när det är min tur... Ett år tills dess, så ingen idé att spekulera kring det nu. =P

Veckan har bjudit på några höjdpunkter iaf, lite har det allt hänt:

I måndags jobbade jag/vi på en stor buffé. Nästan 300 pers var på Trappan! Det gick bra, men det kändes som att disken aldrig tog slut! Man hämtade och hämtade och hämtade. Vi hade iaf en diskare för kvällen som tog hand om allt, så vi servitörer kunde vara ute i salen...

I onsdags hade vi personalfest, Trappangalan. Jag hamnade vid ett trevligt bord och maten var god (vi fick äta mat som blev över från måndagen) och det blev en lyckad fest helt enkelt. =) Det händer alltid spännande/roliga saker på personalfesterna...

Igår var nog veckans höjdpunkt. Jag, Patrik och två andra kompisar jobbade servering på ett bröllop. Brudgummen kom förbi Trappan en kväll i våras när jag jobbade och kollade om det fanns några intresserade och det var vi ju. Brudparet var ett ungt par som pluggat i stan för några år sen, inga vi kände, men de var trevliga. Festen hölls i Abboreberg i en fin gammal lokal. Vi hade hjälp av en kvinna från cateringföretaget och det gick riktigt bra, jag är nöjd med jobbet. Roligt var det också. Bröllop är så fina! =) Stämningen var fylld av kärlek och jag kom hem och kände mig glad i hjärtat (och trött!). Länge leve kärleken! =)

Idag händer inget särskilt, Patrik är iväg och tentapluggar, jag ska lägga mig i badet och läsa lite och sen i eftermiddag/ikväll ska vi gå och rösta. Länge leve demokratin! 

Coldplay

2009-06-02 @ 14:31:06

Vill ni ladda hem lite gratis musik på ett lagligt sätt? På Coldplays hemsida finns en live-samling att ladda hem... Jag sitter och lyssnar nu. Kan inte säga att Coldplay är något favoritband, men de är helt okej. Gratis är ju alltid gott dessutom. ;)