Första advent

2009-11-29 @ 17:56:54

Idag har Patrik och jag adventsstädat i lägenheten och adventspyntat! =) Vi har ljusstakar i sovrummet, köket och gästrummet, en fönsterstjärna och julgranen i vardagsrummet! Jag har också lagt ut lite juldukar (bl.a. två nya som inhandlades igår, Hemtex hade ta 2 betala för 1) och den nya adventsljusstaken är invigd. Mysfaktorn är hög!
Ikväll ska vi fika med glögg, pepparkakor och lussebullar (som vi fick med oss från Patriks mamma förra helgen). Det enda som saknas nu är snön, men den lär jag få sakna ända fram till jul... Förhoppningsvis blir det en vit jul i Övikstrakten iaf.

"I'm dreaming of a white Christmas, just like the ones I used to know..."





Friday I'm in love...

2009-11-27 @ 15:14:06

Japp, så var det fredag igen. Slut på VFU för den här gången. Det känns lite trist, jag trivs i klassen, med min handledare, på skolan... Samtidigt är det lite skönt, man blir trött av VFU! Hur ska det gå när man väl ska börja jobba? :P

Nu ser jag fram emot en myshelg! Vi ska bara vara hemma i helgen, titta på tv, gå lite på stan, adventsstäda, adventspynta, adventsfika och adventsmysa... =) Det ska bli skönt med en lugn helg, dels för att det varit fullt upp på sistone, dels för att jag fortfarande är förkyld...

Så, nu startar vi helgen med en feel-good-låt!

Tycka-synd-om-mig-dag

2009-11-25 @ 12:33:41

Vaknade imorse med rejält ont i halsen, det var längesen jag känt så! Gick upp och tänkte pallra mig iväg till VFU:n ändå, men bestämde mig för att stanna hemma... Det är inte ofta jag missar skola/VFU, men förkylningen kändes inte rolig i morse. Såklart känns det mycket bättre nu, lite så att jag funderar på om det var fel beslut att stanna hemma. =P Oftast känns ju förkylningar värst på morgonen. Men men, jag får vila halsen, har inte sagt många ord idag, hehe. Det är nog bra.

Så, vad ska jag göra resten av dagen då? Jag har en del jag borde göra, titta på utvecklingsplanen och skriva reflektions-dokument om VFU:n, passa på nu när jag är hemma. Men det känns ju så tråkigt och jag skulle helst bara slappa! Det är jobbigt när man inte är "tillräckligt" sjuk, jag orkar ju jobba, men är mest bara lat. =P

Jaja, jag ska försöka göra lagom mycket idag, dricka lite mer te (har de senaste dagarna hällt i mig många fler koppar per dag än jag vanligtvis gör) och komma igen med nya "friska" tag imorrn!


Musik ska upplevas live

2009-11-23 @ 17:51:25

I torsdags kväll åkte jag och Patrik till Linköping. I försenad och tidig födelsedagspresent från mina föräldrar hade vi fått biljetter till Takida. Vi har ju bokat in Winnerbäck i december också och då kände jag att det skulle bli för dyrt med en konsert till, så Takida-biljetterna blev jättebra presenter. =)

Konserten var jättebra, dock kändes det som att det var lite lite folk... Vi stod ganska långt fram och såg bra. Förbandet Sonic Syndicate var kanske inte riktigt min smak, men Takidas show var super.

Sammanfattningsvis kan man ju säga att musik ska upplevas live! Det blir en sådan speciell känsla. Hade jag haft pengar att slänga omkring mig skulle jag gå på konsert ofta!









Ett gott skratt förlänger livet

2009-11-05 @ 18:04:08

Jag fortsätter med dagens andra inlägg om att ha roligt. Läste en artikel på aftonbladet om att en svensk vunnit en tävling om "världens roligaste skämt". Läs de olika ländernas bidrag här.

Topp 5:

1. Sverige
2. Finland
3. Ryssland
4. Mexico
5. USA

Rolighetsteorin

2009-11-05 @ 10:43:01

Via blogg.se hamnade jag på en blogg som tipsade om rolighetsteorin. Volkswagen har ett initiativ där de menar att "det inte behöver vara svårare än att göra saker och ting lite roligare för att få till förändringar till det bättre. Vilka spelar ingen roll så länge det är förbättringar. För dig själv, för miljön eller för precis vad du vill."

De talar om att det ska vara roligt att köra miljövänligt och i samband med denna kampanj har de fixat små roliga saker som förbättrar miljön och vår hälsa. Titta på de här klippen, jag blev iaf glad av dem!







Första snön

2009-11-04 @ 15:00:53

Ja, idag har jag sett den första snön för den här säsongen! På förmiddagen var det små flingor som föll istället för regndroppar och nu på eftermiddagen har jag sett stora, vita, fluffiga flingor.


Något hopp om att snön ska stanna har jag dock inte... Vintrarna här i söder är enligt mig ganska tråkiga och grå. Det snöar ibland, men det blir oftast bara slask av det. Jag saknar riktigt vita vintrar!

Om jag fryser på vintern får jag ofta höra att jag borde klara av det eftersom jag kommer från Norrland. Mitt svar blir då att jag gärna skulle ta 10 minusgrader, bara vädret var torrt. Det är en nackdel här, att det ofta är fuktig luft på vintern, som blir rå och kall och är svår att skydda sig från. Det värsta jag upplevt av den sortens väder var i Holland, när jag bodde vid kusten! Det var mycket råkalla vindar som blåste där!

Nä, såhär tycker jag att det ska se ut på vintern!