Halloween-helg

2009-10-31 @ 12:12:04

Ja nu är det helg. Veckan har varit slapp på dagarna, men på kvällarna har det varit fullt upp. Har haft något att göra varje kväll. Födelsedagsfika hos en vän, middag, möte och wii med hovmästarna, jobb på trappan x2 och besök!


Den nya kursen började lugnt med två föreläsningar och ett seminarium. Nu gäller det att komma ihåg allt i januari när den muntliga examen är...

Ikväll ser jag fram emot en trevlig tjejkväll! Vi kommer att bli sju tjejer här hemma som ska hämta mat från en tapas-restaurang och umgås lite. Sen får vi se om vi går över gatan på förfest innan vi går till Trappan på Halloween-fest! =) Tror det blir mysigt.
Ska ni fira halloween på något sätt? Eller kanske gå till kyrkogården för att tända allhelgona-ljus?

Rubrik...?

2009-10-21 @ 17:08:06

Jaha, som vanligt så kan jag konstatera att jag är dålig på att uppdatera. Vet inte riktigt varför och för vem jag skriver bloggen och har lite svårt att hitta inspiration just nu... På ett sätt vill jag ha den som en "dagbok" för min egen skull, men samtidigt delar jag inte med mig av allt över Internet. Å andra sidan skriver jag för vänner och bekanta, men jag vet inte om det är så intressant att läsa... Är det någon som är inne här och vill bekänna färg? Ska jag fortsätta skriva och om vad i så fall?


Idag är en riktigt grå höstdag, dimmigt har det varit och ja, grått helt enkelt! Utanför vardagsrumsfönstret lyser iaf det här trädet upp! (Bilden gör inte trädet riktigt rättvisa, det ser mycket gulare ut i verkligheten)



Är lite trött idag... Ska dock snart iväg på promenad med en vän jag inte träffat på länge (alldeles för lång tid sen sist!) så det ska bli skönt att andas lite frisk höstluft.

Imorgon har vi examinerande seminarium på två uppgifter och sen är kursen i princip slut. Nya friska tag med nästa kurs... Just nu känner jag mig ganska trött dock, hade gärna haft en veckas ledig tid mellan kurserna. Lite semester hade inte varit fel, åka iväg någonstans och ta det lugnt och byta miljö. Men men, jag får hitta andra saker att se fram emot!

En rosa månad

2009-10-11 @ 22:41:19

Idag fortsatte Patrik och jag med en liten tradition vi har fått, att dricka kaffe och fika något gott på söndagseftermiddagen... Vi brukar titta på reprismaratonen av "Vem vet mest" också, alltid kan man lära sig något nytt. Jag gillar konceptet, tycker det är ett bra frågesportsprogram.

Idag köpte vi med oss bakelser till fikat - bröstbakelser! Bageriet skänker 2 kr för varje såld bakelse till cancerfondens rosa band kampanj! Bakelsen såg lite rolig ut och smakade utmärkt. =)

Hösten från sin bästa sida

2009-10-11 @ 22:33:52

Hittills har hösten visat sin bästa sida... Solen som lyser upp alla färgglada löv på träden och en luft som blir allt mer frisk och kylig.

I fredags hade vi vår sista exkursion för kursen, vi tittade på olika sjötyper. Det är så skönt att komma ut en hel dag i naturen! Första timmen på morgonen (vi kom ut runt 8.30, 8.45 kanske) var dock riktigt kall och tråkig, det var inte så skönt att sticka ner händerna i en 4-gradig sjö! Sen blev allt mycket bättre och andra sjön vi åkte till var helt underbar. Klart fint vatten och klippor i solen där vi satt och tittade på vågorna och kände lugnet. Då kändes livet rätt härligt... Det är en riktig lyx att få komma ut i skogen på skoltid! =) Hoppas det blir exkursioner i vårens kurser också!




Nostalgi och ännu en inplanerad konsert

2009-10-04 @ 17:51:22

Pratade lite om nostalgi igår... Vi var ett gäng som diskuterade barnprogram man såg som liten och tyckte om, var rädd för o.s.v. Mitt värsta program var "Rädda Joppe, död eller levande", det tyckte jag var jätteläskigt! Ika i rutan pratade vi också om, antingen gillade man det eller så var man rädd för det. Jag tror inte jag gillade det, jag tyckte hon var konstig... Minns bara att hon körde omkring sitt skelett Åke i en kundvagn. ;) Skrotnisse, Lillstrumpa och Systeryster, Täppas program (minns inte vad det hette) och Skurt var också uppe för diskussion.


Vilket var ditt favoritprogram som barn och var du rädd för något? Vore lite kul att veta om fler kände som jag, hihi.

Jag kan bli lite nostalgisk när jag tänker tillbaka bara några år också. Saknar tiden som var, saker som hände och personer jag inte har lika mycket kontakt med längre... (Det känns långt till Oslo t.e.x.)

Till något helt annat! Jag har ju redan talat om att jag ska på två konserter i december - Lars Winnerbäck och julkonsert med Sonja, Shirley, Sanna (och Måns). Nu är ännu en konsertbiljett bokad! Takida i Linköping i november. Jag och Patrik får varsin biljett av mina föräldrar i sen respektive tidig födelsedagspresent. =) Det här verkar bli en bra musikhöst för min del. Hade jag haft lite mer pengar att röra mig med hade jag kunnat gå på ännu fler konserter med artister som kommer till stan, men inte är verkliga favoriter... men tror inte det blir fler nu! =P

Pappa Grappa

2009-10-02 @ 17:33:55

I tisdags när Patrik fyllde år skulle han ut med jobbet och äta middag och jag fick följa med. Vilken middag det var! Det lyxigaste jag ätit tror jag... =)


Fördrink
Antipasto med allt från salami, hjorttartar och pilgrimsmusslor till vitlöksbröd, inlagda grönsaker och carpaccio - Bara att plocka det man var sugen på
Svart pasta (färgad av bläckfiskbläck) med en stor räka och två olika musslor
Lamm eller tonfisk (Jag valde tonfisk och Patrik lamm)
Efterrätt - jag åt frukt och grönsaksminestrone med passionsfruktsravioli

Till allt serverades vin och vatten (även dessertvin och kaffe)
Jag gick definitivt inte därifrån hungrig! Snarare så mätt man kan bli! Allt var gott och även jag blev bjuden på hela kalaset, trots att jag egentligen inte tillhörde gänget. Mycket trevligt!