VFU, vecka ett

2009-09-24 @ 20:46:24

Den här veckan och nästa är jag ute på VFU (verksamhetsförlagd utbildning = praktik). Jag har gått från de små barnen till de stora, är i en årskurs fem nu. Jag var lite nervös inför den stora skillnaden, men det känns ganska bra. Den här veckan lär jag mest känna barnen, skolan och min handledare och hjälper till med det som behövs. Nästa vecka ska jag hålla i några lektioner, det blir spännande att se hur det går.


Annars gör jag inte så mycket... Tränar lite, idag blev det aerobics... Jag blir ganska trött av VFU:n och att gå upp tidigt så kvällarna spenderas mest i TV-soffan, hehe. På lördag blir det dock fest och på söndag blir det lite tidigt födelsedagsfika för Patrik... Någon som har tips på vad man ger sin pojkvän i födelsedagspresent förresten...? ;)

Dagens eftermiddagsfika

2009-09-20 @ 16:51:03

Äpplen stekta i ugn (med socker, kanel och smör) och kaffe. På balkongen. Mys!

Konserter

2009-09-17 @ 23:07:02

Nu har jag två konserter inbokade i december, något att se fram emot i den grå vintern (den är ju tyvärr sällan vit på dessa breddgrader...)!


4 december - Julkonsert på Louis de Geer med Sanna, Shirley och Sonja tillsammans med mamma. =) Det blir min 50-årspresent till henne, hon fick välja något; teater, musikal eller liknande och jag betalar biljetten. Nu hade hon hittat detta, så det blir nog mysigt.

11 december (Min 24-årsdag) - Lars Winnerbäck i Linköping med Patrik! =) Tror det blir en bra födelsedag...

Jag är lite sugen på Takida i Linköping i november också... Får se om det blir av, det kostar ju en del pengar att gå på konsert tyvärr... Den som lever får se...

Söderköpings gästabud

2009-09-12 @ 22:17:46

Idag har Patrik och jag varit i Söderköping en sväng. Denna helg är det medeltidshelg där så det fanns en marknad med kläder, mat, smycken m.m. och underhållning med teater, gycklare och musik. De hade även tornerspel som kanske hade varit spännande, men det passade inte tidsmässigt att gå på det. Det fanns massa olika aktiviteter med medeltids- och/eller vikingaanknytning helt enkelt och man såg många gå omkring med fina medeltidskläder! Det var en rolig utflykt. =) Det var första gången jag var i Söderköping också, men nu förstår folk som säger att det är en bra sommarstad. Jättemysigt var det där, jag kan tänka mig en utflykt dit till sommaren. Sitta vid Göta kanal och titta på båtar och äta glass kanske...

Moneybrother

2009-09-02 @ 13:06:25

Sitter och lyssnar på Monebrother nu som uppladdning inför kvällen! Idag väntar Linköping, Cloetta Center och Kalasmottagningen där de spelar... Hoppas det blir trevligt, mycket godis, bra show och konsert... Vi drar iväg en liten "lärarfamilj" med mestadels veteraner som gjort sitt sista nolle-p, nu gör sitt sista kalas och under året fler "sista" fester och sånt... Känns både roligt och vemodigt.


En gammal go' hit...







... och en nyfunnen pärla...