Årets glassnyheter

2010-04-28 @ 22:25:49

Hittills har jag testat två av GB:s glassnyheter:


Magnum Gold?!
Vaniljglass, kolasås med havssalt, choklad och guldöverdrag. Vad ska man säga om det - den var helt okej, smakade som en Magnum ska. Jag kände inte av något salt och guldöverdraget känns onödigt, men den var god.


Solero Pineapple
En riktigt god törstsläckare för varma sommardagar! =) God ananassmak och riktiga fruktbitar. Fräsch och läskande. Jag gillar ananas och jag gillar isglass så den här glassen är helt rätt för mig. Den kan jag rekommendera!

Det lär bli fler nya smakupplevelse den här glass-säsongen...
Har ni testat några nya glassar som ni kan rekommendera?
Eller vilken favorit har ni sen tidigare?

Älskade hatade biotopundersökningsuppgift

2010-04-27 @ 22:28:52

Idag har jag varit ute i skogen med min gruppkompis igen. Fjärde besöket - fjärde veckan. Det är lite spännande att se hur våren går fram faktiskt. Idag var vädret lite trevligare än senast också, ca + 12 istället för + 2, men vårt område är ganska blåsigt tyvärr.

Den här uppgiften är både rolig och jobbig. Jag lär mig massor om naturen, nya arter av träd, mossor, lavar och annat, men själva skrivuppgiften känns svår och instruktionerna är lite dåliga. Jaja, vi ska diskutera den i gruppen imorgon och man kan bara göra sitt bästa!



Idag såg vi bl.a. påfågelöga

Ingen proffsbloggare

2010-04-26 @ 19:59:22

Det är nog bara att inse det - jag är (och kommer nog aldrig bli) någon proffsbloggare. Det börjar dock bli dags för en uppdatering här kan jag tycka! 

Vad har hänt sen sist då? Jag har bland annat:

* Pluggat, jag har en hel del att göra!
* Haft första mötet med en grupp som ska ordna examenssittning och -ceremoni. Det känns kul, jag hoppas vi får ihop något bra och roligt. =)
* Jobbat hovmästare - som vanligt vet man aldrig vad som kan hända när man jobbar sittning, haha. Det gick bra till slut iaf.
* Besökt Nyköping för att fira en vän som tog examen i januari - en mycket trevlig kväll.
 
Imorgon ska jag titta till min "naturruta" så vem vet, kanske blir det ett nytt natur-inlägg snart, haha...

Nya bekantskaper

2010-04-17 @ 22:06:11

    

Dessa två trevliga vårtecken (klicka för större bild) har jag fått bekanta mig under de senaste åren. För mig har tussilagon alltid varit vårblomma nummer ett, men jag tror den har blivit nerpetad nu. Jag tycker faktist att både blå- och vitsippan är vackrare!

Också träd har jag fått lära mig mer om, många av träden som finns här hade jag aldrig sett innan jag flyttade hit p.g.a. att de inte kan växa i Norrland. Ek är ett sådant exempel.

Det känns som att min blogg bara handlar om naturen nu, haha. Kanske inte så konstigt med tanke på kursen jag läser som heter Samspel i naturen. Jag är ute i min "naturruta" minst en gång i veckan och i torsdags var vi ute på första exkursionen. Vi hade jättefint väder, så det kändes som ett privilegium att ha undervisning ute i skogen!

 

Naturens kraft

2010-04-13 @ 11:48:02


    

Just nu är flödet i Strömmen (eller Motala ström som den heter formellt) väldigt högt. I och vid vattenfallet forsar vattnet fram med en otrolig kraft. Jag tycker att det är jättehäftigt!

Vårtecken

2010-04-08 @ 21:15:20

Igår började jag en ny kurs, den sista universitetskursen innan jag tar ut min lärarexamen är det tänkt. Det känns både skönt och läskigt.

Den nya kursen heter Samspel i naturen och vi har en stor uppgift som jag kommer arbeta med nästan hela kursen. I den ingår att gå till ett naturområde ungefär en gång i veckan (minst) och dokumentera arter och vårens framfart m.m. I förmiddags var jag ute med en tjej i min grupp, valde områden, tog lite foton och så... Lite knoppar fanns det, inte så många andra vårtecken, men det ska bli lite kul att se hur det går framåt med tiden.



Glad påsk!

2010-04-01 @ 12:52:18

Nu är det dags för mig att dra mig mot universitetet för en sista redovisning av en uppgift. Sedan är kursen avslutad och jag har ledigt fram tills onsdag när nästa kurs drar igång!

I eftermiddag/kväll bär det iväg söderut, till Växjö närmare bestämt, där påsken ska firas. Det ska bli trevligt.

Jag önskar alla en glad påsk och hoppas att ni får vara lite lediga!