Några frågor

2010-08-25 @ 16:41:41

Vilken svordom använder du mest?
Jag svär inte så mycket, men ”fan” tror jag.

Äger du en iPod?
Nej, bara en gammal mp3-spelare.

Vilken var den senaste filmen du såg?
Twilight – New Moon (tror jag).

Har några av dina vänner barn?
Ja, ett par stycken.

Om du vann på lotto, vad är det första du skulle köpa?
Det beror på hur mycket jag vann. Lite bubbel att fira med kanske. ;)

Har någon någonsin kallat dig lat?
Ja jag själv gör det ibland. Annars vet jag inte. 

När var senaste gången någon stötte på dig?
Bortsett från Patrik – kommer inte ihåg.

Tror du folk pratar bakom ryggen om dig?
Förmodligen.

Hur många syskon har du?
Ett. En yngre syster.

Äger du några band t-shirts?
Nej. Men hade Backstreet Boys och Spice Girls när jag var liten, haha.

När flög du senast?
I juni när vi var till Paris. 

Pratar du några andra språk?
Ja, engelska, lite franska och lite holländska.

Vill du just nu ha några tatueringar eller piercingar?
Nej. Eller kanske om man räknar hål i öronen. 

Vad har du för väder?
Regnigt och grått just nu. Vädret är ganska ombytligt. 

Gillar du din boendesituation?
Ja. Jag trivs.

Äter du frukost dagligen?
Ja, men inte en sådan frukost jag önskar att jag åt. Har ofta dålig aptit på morgonen.

Vad var det senaste du åt?
En Chocolate Chip Cookie.

Hur valde dina föräldrar ditt namn?
Jag tror de tyckte att det var fint.   

Tycker du om att krama folk?
Ja. Familj och vänner iaf. Och Patrik. =)

Stör det dig om någon säger att dom ska ringa men inte gör det?
Lite ibland. Men jag är ganska dålig på att ringa upp själv så jag borde inte klaga.

Vad har du för åsikt om sex utan känslomässiga förpliktelser?
Helt okej så länge båda parter är med på det.

Fika och fyrverkerier

2010-08-19 @ 23:08:41

Idag har jag haft en trevlig dag i goda vänners lag. Både jag och Carro är "sambo-lösa" så vi bestämde oss för att ses för en fika på stan. Efter det promenerade vi runt lite och gick slutligen hem hit för att släcka törsten, gulla lite med Emil, titta på det nya spelet som Patrik köpt och bara prata... Mycket trevligt!

Ikväll tog jag med mig Dure ner mot Strömmen för att titta på SM i musikfyrverkeri. Det är ett tävlande lag varje dag (onsdag-lördag) nu under Augustifesten. Mer fakta finns här. Jag har tidigare konstaterat att nyårsraketer blir tråkiga när man jämför med det man ser under SM. Det är stora häftiga pjäser som dessutom synkroniseras till musik! Ikväll var det Göteborgs FyrverkeriFabrik som tävlade och de har vunnit många gånger. Förra årets show kan ni se här:

Mäktigt

2010-08-18 @ 11:58:46

Måns Zelmerlöw må vara en fager flickfavorit, men sjunga kan han! Igår framförde han den här mäktiga låten på Skansen och den påminde mig om julkonserten som jag och mamma var på i december 2009. Där sjöng han den också. Allt på franska låter också så mycket vackrare än på andra språk...



På Spotify finns flera andra versioner, bl.a. den här: Grégory Lemarchal – Et Maintenant

Jobb, bil och heminredning

2010-08-15 @ 19:13:56

Jobb:

De flesta av er som tittar in här vet nog redan att jag fick jobbet! Jag blev uppringd av chefen i onsdags och tackade ja till jobbet. Jag börjar v. 34 men ska ut och träffa chefen på fredag för att fixa praktiska saker som nycklar och få reda på schema och lön. Det ska bli spännande. Hoppas det går fort med mitt examensbevis också, 8-12 veckor ska det ta, suck... Tills jag har det i min hand blir jag anställd som barnskötare = lägre lön. Men men, jag kan inte göra så mycket. Att över huvud taget få lön ska bli skönt.

Att jag konkurrerade med min kompis löste sig också på bästa sätt. Hon fick ett annat jobb på en annan förskola, men med samma chef! =)

Bil:

Patrik och jag måste nu leta och köpa en bil snarast möjligast. Det finns inte möjlighet att åka buss till jobbet nämligen. Det är också spännande och lite svårt eftersom varken jag eller Patrik kan särskilt mycket om bilar, hehe. Tills vidare hyr jag bil, har bokat en första veckan nu iaf...

Heminredning:

Det finns ju alltid något man kan fixa med i hemmet. Igår skruvade vi upp en nyinköpt hylla/tavellist i köket. Där står nu de vykort jag ramat in. Motiven är konstverk av Escher som jag köpte i Haag. Det är på tiden att de kommer upp. =) Jag tycker hyllan är ganska praktisk, man kan ju egentligen ställa vad som helst där (som inte är så stort). När jag tröttnar på att ha Escher-bilderna där får jag fundera ut något nytt. Rama in något nytt eller ställa dit något helt annat!



Jobb, jobb...

2010-08-10 @ 21:49:50

Jag tänker mycket på jobb just nu. Denna vecka jobbar jag på ett fritidshem på en skola i stan. Det är trevligt. Samtidigt går jag och väntar på besked om ett mer varaktigt jobb. Var på intervju i torsdags, blev uppringd igår och hälsade på och träffade arbetslaget idag. Det verkar jättebra och jag skulle gärna vilja ha det jobbet även om det innebär en del fixande. Tyvärr konkurrerar jag med en kompis om jobbet. =( Både hon och jag har sökt flera jobb, men bara varit på två intervjuer och båda gångerna var det på samma ställe. Tänk hur konstigt det kan bli. Om hon skulle få jobbet får jag försöka glädjas åt att det går till en bra person... Vi får vänta lite till och se om det blir någon av oss som får det. Vill veta nu!

Dagens outfit och dagens boktips

2010-08-05 @ 15:41:59

Idag läste jag ut en mycket lättläst och trevlig bok. Den heter "Mitt liv som pingvin" och är skriven av Katarina Mazetti som bl.a. har skrivit "Grabben i graven bredvid". Boken är tunn, bara runt 200 sidor och handlar om olika människor som är ute på ett kryssningsfartyg i Antarktis. Man får följa olika personers tankar i olika kapitel. Kärlek, vänskap och livets mysterier tas upp på ett lättsamt och småroligt sätt. Läs mer om boken här.

    

Idag har (hade) jag på mig ganska mörka, smala jeans och min nya blus som jag hittade för 99 kr på rean på Cubus i Övik. Är mycket nöjd med det köpet. =) Man kan ju inte ta på sig vad som helst när man ska på jobbintervju... Håll tummarna för mig!

Sommar i P1

2010-08-03 @ 14:03:15

Just nu sitter jag och lyssnar på Claudia Galli som sommarpratar.

Det fick mig att tänka på vad jag själv skulle göra med en och en halv timmes radiotid. Om jag fick prata om vad jag ville och spela den musik jag ville. Vad skulle jag göra då? Jag vet faktiskt inte. Hur skulle jag kunna välja låtar? Och visst är jag pratsam, men att skriva ett manus för en så pass lång tid skulle vara svårt. Vilka ämnen skulle jag vilja ta upp? Vad är intressant att berätta om i mitt liv?

Vad skulle ni prata om i ett eget sommar-program och vilka låtar skulle ni välja?