Tentaångest

2010-01-21 @ 19:39:56

Imorrn är det dags! Den stora examinationen för den här kursen. En munta (muntlig tenta) på stora delar av kursen. Jag börjar bli nervös nu. Har inte pluggat jättebra... Eller ganska bra den här veckan, sista rycket, men jag vet inte om det är tillräckligt. Jag känner att jag förstår det mesta, men jag måste ju kunna förklara det också. Jag har gett upp pluggandet nu iaf... det får gå som det gå.
 
Har hört lite från folk som redan haft den och det var både bra och sämre saker. Men men, jag får se imorgon bitti. Det känns bra att tentan är 8-10 så får jag det gjort! Sen får jag vänta och hoppas på att inkorgen på mailen är tom imorgon kväll, för kursansvarig ska meddela om man behöver tenta om redan imorgon eftermiddag/kväll.

Wish me luck! ;)

Två oundvikliga samtalsämnen

2010-01-18 @ 13:55:13

Jag har tänkt på två saker som det surras väldigt mycket om i media och privat just nu. Det är filmen Avatar och jordbävningen i Haiti. De har inte undgått mig heller, så därför tänkte jag skriva lite om det...

Avatar

Har ni sett filmen? Vad tyckte ni?

Jag såg den med Patrik och en kompis och tyckte (precis som de flesta som sett den) att den var bra och väldigt storslagen! Min kompis gillade den inte, han tyckte att den var precis som Pocahontas. =P Jag kan faktiskt hålla med om det, men det är en bra story, så det är väl inte så konstigt att den används. Jag har iaf inte sett någon film som använt tekniken på ett så bra och vackert sätt tidigare. Synd att man inte kan se den i 3D här i stan, jag kan tänka mig att det är mäktigt...

Haiti

En oerhörd katastrof! Det är svårt att tänka sig in i situationen, jag har ju lyckligtvis aldrig varit med om något liknande. Jag känner mig både lyckligt lottad som har det så bra här hemma i Sverige och samtidigt vill man så gärna hjälpa till. Jag har dragit mitt lilla strå till stacken och skänkt 50 kr till Plan Sverige.

Samtidigt tänkte jag på en sak igår kväll när jag låg och skulle sova. Det var att världen är full av orättvisor och mindre och större katastrofer. Just nu ligger allt ljus på Haiti, medan det pågår svält, krig och andra hemskheter på andra ställen på vår jord. Jag tror det är svårt för oss i väst att greppa allt som händer! Vi får en liten del rapporterat i nyhetssändningar, tänker på det för en kort stund och glömmer det sedan... Men alla människor som lever under svåra förhållanden kan inte bara stänga av och glömma... De har en helt annan vardag än vi.

Jag tycker att det är viktigt att stanna till och tänka efter ibland, uppskatta den trygghet vi har och fundera på vad som händer när ljuset släcks och fokus hamnar på något annat. Det är viktigt att tänka långsiktigt. Det är viktigt att fundera på vad jag som individ kan göra för att hjälpa de som är mindre lyckligt lottade än mig.

Själv har jag många organisationer jag skulle vilja stödja, men som student känner jag att ekonomin är lite för dålig för att skänka pengar varje månad. När jag får ett jobb ska jag däremot kolla upp vad jag kan göra... Att åka som volontär någonstans vore också spännande...

I mitt vackra vita vinterland

2010-01-13 @ 19:37:19