Tips

2010-07-28 @ 23:33:43

Ikväll har mamma och jag sett en bra film som bygger på en bra bok. Jag kan tipsa om båda:

Flyga Drake
av Khaled Hosseini

  

Varken boken eller filmen är särskilt ny, så många av er har kanske redan läst boken och/eller sett filmen. Annars kan jag rekommendera dem för er och även Khaled Hosseinis "Tusen strålande solar". I båda böckerna skildrar han Afganistan på ett intressant och gripande sätt.

Ett brev från förr...

2010-07-28 @ 17:14:42

Det här brevet skickade jag, på brevpapper med motiv från Oliver och gänget, till en (numera bortgången) släkting när jag var sex år! Var jag inte ganska duktig för att vara så liten... Jag är iaf säker på att mottagaren uppskattade brevet mycket, även om jag var ganska fåordig. ;)



"HEJ MÄRTA
DET ÄR JÄTTEKUL
PÅ LEKIS MIN BÄSTA
KOMPIS DÄR HETER
LINNEA HÄLSNINGAR
FRÅN MARIA"

Bottenhavets pärla

2010-07-26 @ 23:54:25

Förra veckan åkte jag, Patrik och mina föräldrar ut till Ulvön i Öviks skärgård, Bottenhavets pärla kallas ön också. Det blev en trevlig dagsutflykt i fint väder! På vägen ut blev färjan full, så vi fick åka en mindre, snabbare motorbåt. Riktigt härligt.

Ulvön är en riktigt skärgårdsidyll med fiskebodar, ett kapell med 1700-talsmålningar i, en gammaldags handelsbod m.m. Vi gick upp på ett berg för att titta på utsikten och äta glass, strosade runt och tittade på hus och båtar och fikade på ett mysigt café där ägaren roade de väntande gästerna med dragspel och klockspel.

Efter ett par timmar på ön tog vi färjan tillbaka mot fastlandet. Resan tog ca 2 timmar och jag och Patrik bättrade på solbrännan rejält eftersom vi satt ute och oftast hade solen i ansiktet. Min näsa var lite röd efter den dagen, hehe.

Man pratar ofta om hur härligt och vackert det är utomlands, i exotiska länder, men den här dagen visade Sverige verkligen upp sin bästa sida. Jag tycker att sommar-Sverige är väldigt vackert det med! Det ska man inte glömma bort.





En dag på landet

2010-07-19 @ 21:12:17

Min släkt har ett hus på landet, "stugan", och dit åkte jag, Patrik, mamma och pappa idag. Farmor är där, så vi hälsade på henne och passade även på att fixa lite med huset (pappa) och ta ett dopp i den närliggande sjön (jag, Patrik och mamma).

Det är nog min favoritbadplats! Det är en liten sjö som ofta blir varm, den har brygga, hopptorn och fin botten och idrottsföreningen sköter om den på ett bra sätt. Det finns omklädningsrum, dass, kubb att låna, volleybollplan, stort schack, boulebana, grillplats m.m.

Vi roade oss också med att titta på när grannen (pappas kusin) körde höbalar och plastade in i maskinen. ;) På vägen hem fick vi dessutom titta på 8 och 9 veckor gamla hundvalpar, jättesöta!

         

    

         

         

Andy Warhol och glass i hamnen

2010-07-18 @ 16:56:05

Idag har jag, Patrik, mamma och pappa varit på museet. Där har de en utställning med Andy Warhols konst! Jag tycker att det är roligt att lilla Övik återigen har en sådan stor utställning. För två år sedan var det ju Star Wars the Exhibition.

Det var kul att se Marilyn, Ingrid Bergman och de välkända soppburkarna i verkligheten. Det fanns också mycket som jag aldrig har sett innan, totalt 62 verk ingår i utställningen och de visar även filmer som han gjort. Det vore inte helt fel att ha en sådan hängande tavla på väggen hemma. Men när en stor Marilyn-affisch kostar 1200 kr kan man bara drömma om vad ett original skulle kosta!

Efter utställningen var vi ner till hamnen för att äta glass och titta på båtarna. Där stötte vi på två av mina vänner som också satt där för att sola, prata och äta lite glass. Vi tog också en sväng på loppis och förbi det nya resecentret...

Det var dagens äventyr.


Trädgår'n

2010-07-16 @ 14:59:53

Igår hade jag en liten tjejkväll med några vänner. Det var trevligt att samlas såhär mitt i sommaren! Vi ses inte så ofta annars, särskilt eftersom alla (nästan) jobbar och står i.

Vi gick till en uteservering vid namn Trädgår'n som ligger på en innergård, full med buskar och träd. Riktigt mysigt är det såhär på sommaren. Efter ett par timmar öppnade himlen sig och regnet började ösa ner! Som tur var satt vi under ett stort parasoll, så vi blev bara lite blöta. ;)

Trots regnet var det en mycket trevlig kväll med god mat och dryck och många skratt!


Hela gänget...

 

... förutom fotografen



Och regnet!

Musikaliska dagar 2

2010-07-11 @ 00:02:55

Igår och idag har det varit en gratis musikfestival här i stan - Munken in the park, anordnat av en krog som heter Saliga Munken.

Eftersom vi bor jättenära restaurangen och parken/parkeringen där festivalen hålls, har vi hört massor hemifrån, särskilt genom köksfönstret. ;) Vissa konserter har vi varit nere på, för man vill ju gärna se lite också, och höra allt bättre och från närmre håll! Jag har sett och hört:

 Magnus Carlsson. Inte han från Barbados alltså utan han från Weeping Willows!

 Oskar Linnros. Var tidigare medlem i Snook och Maskinen och har producerat Veronica Maggio, men har nu släppt en solo-skiva. Lite roligt var det att han sjöng "17 år" som han gjort musiken till och som sedan nästa artist öppnade med. Det var...

 Veronica Maggio

 Moneybrother. Tog dessutom in stadens son Markus Krunegård som gäst på låten Dom vet ingenting om oss! Det var en trevlig överraskning. =)

 Timo Räisinen. Kvällens sista artist. Inte min favorit kanske, men det var kul att se honom ändå...

(Ursäkta bildkvaliteten. Jag stod ganska långt bak och har zoomat till max...)

Musikaliska dagar 1

2010-07-10 @ 23:49:00

I dagarna tre har jag lyssnar på konserter med varierade artister.

I torsdags bar det av till Linköping för min femte konsert med Lars Winnerbäck! Jag har sett och hört honom:

2004/2005 i Umeå (när jag hade praktik på Brösta förskola, minns inte exakt när...)
2006 på Stångebrofältet i Linköping med Patrik och Calle
2007 (10 nov) i Himmelstalundshallen, Norrköping med Patrik, Calle och Franzén
2009 (11 dec) i Cloetta Center, Linköping med Patrik

och denna konsert, turnépremiären, 8 juli 2010 på Stångebrofältet i Linköping med Patrik, Calle, Sabina & Karin

Med sig på denna turné har Lasse bl.a. Melissa Horn och Laleh. 

    

Helt plötsligt dök det upp ett flygplan med en banderoll efter sig. På den kunde man läsa: Munken in the park älskar er! =) Reklam för gratisfestivalen idag och igår här i Norrköping med andra ord! Det var lite roligt och oväntat, men förmodligen ett bra PR-trick.



Kvällen avslutades sedan med ca två timmar med min favorit! =) Han började ensam på scenen, med bare en gitarr som sällskap, men sedan kom bandet och tempot höjdes. Det hela avslutades med en färgsprakande scenshow och fyrverkerier. Jättehärligt!

    

    

Semester i Växjö

2010-07-06 @ 17:44:09

Igår kom vi hem från semestern i Växjö. Nu har vi träffat den ena släkten och om två veckor är det dags för den andra! Jag ser fram emot att spendera lite tid (två veckor för min del) i Övik. =)

Här kommer några bilder som beskriver vad vi gjort!

      

Midsommarfirande med sill/biff och potatis, en liten nubbe och jordgubbar. Vi skrattade gott åt islänningen som fick lära sig att midsommarstången är en fallossymbol och att midsommar firas för fruktbarheten... =) 

      

Patrik och jag fikade på Toftastrand.

 

Vi åkte till Halmstad för att hälsa på Patriks kusin. Där tog jag årets första dopp i Kattegatt som var otroligt varmt - 23 grader och nästan spegelblankt, inga vågor!

    

Vi firade Sabinas 25-årsdag med helstekt entrecote och jordgubbstårta. Dagen efter åt vi gott på grekisk restaurang med lite andra släktingar...

    

Jag, Patrik och hans mamma åkte till deras sommarställe och åt sedan lunch i Korrö, en mysig hantverksby.



Vi var i Kosta där denna roliga skylt finns. Älg-park och skjutbana åt samma håll. ;) Det blev en del shopping på outleten och jag köpte ett par jeans.



Efter shoppingen var vi på teater/musikal i Teaterborgen där Bengt (i mitten på bilden) spelar en asagud. Jakten på Tors hammare hette föreställningen och den var riktigt bra och rolig. Svettigt blev det dock, strålande sol och ca 28 grader var det i lördags!

Förutom allt detta så har vi gått lite på stan i Växjö, spelat New Super Mario på Wii (som Patrik tog med) och tagit årets andra dopp i en sjö i Växjö. Där var det inte 23 grader utan mycket kallare! Det var en trevlig vecka, men det är skönt att vara hemma ett tag nu också innan vi åker norröver...