Sightseeing i Halmstad

2010-06-30 @ 23:31:52

Igår åkte jag, Patrik och hans syster till Halmstad (ca 13 mil) för att hälsa på deras kusin som bor där. Jag fick se ett nytt landskap och en ny stad. Halmstad var en trevlig stad och efter att vi gått lite i butiker och kollat in rean så bestämde vi oss för att först åka och lämna alla våra grejer och sedan dra till stranden.

På väg dit och hem hann vi med att se några av de viktigaste sakerna stan har att erbjuda... ;)
  • Försvarsmaktens lokaler
  • Sjukhuset
  • Flygplatsen
  • Fängelset
  • Per Gessles hus
  • Halmstad äventyrsland
Tylösand får vi förstås inte glömma. Det var där vi badade. Det var som jag förväntat en stor fin sandstrand med utomlands-känsla. =) 23 grader i vattnet skrev badvakten på en skylt precis när vi kom! Så årets första dopp blev i ett 23-gradigt hav, mycket härligt! Solen sken och det var lagom varmt sådär vid 18-tiden när vi var där...
Kvällen avslutades sedan med kall kycklingpaj, VM-fotboll och jordgubbar och glass.

Sveriges bästa bakelser?

2010-06-28 @ 16:36:25

         

Idag har jag och Patrik fikat på Toftastrand utanför Växjö. Där finns kanske Sveriges bästa bakelser. De är ofta både fina att se på och goda att äta. Eller vad säger ni om dagens fika!? Inuti var det någon sorts kaka med choklad och kolaaktig kräm... Mums!

Midsommar i Småland

2010-06-24 @ 18:29:47

Ikväll åker jag och Patrik ner till Växjö. Där ska vi fira midsommar och hans systers 25-årsdag, shoppa, slappa och allt sånt som man gör på semestern. Jag jobbade faktiskt tisdag och onsdag denna vecka, så då måste jag väl ha semester nu när jag är ledig? ;) De här dagarna har jag jobbat med en gammal arbetsgrupp-kompis vilket var lite roligt. Hon verkade ha ett bra jobb på en trevlig förskola. Härligt väder var det också så jag fick spendera flera timmar i solen!

Det blir alltså ett midsommarfirande i stan i år också. Min dröm om en lantlig idyll som jag skev om förra året får alltså vänta ännu ett år. Det gör egentligen inget, jag tror att vi får en trevlig midsommarafton ändå.

Hur firar ni midsommar i år?

Nu är det gjort!

2010-06-20 @ 22:54:36

Alla sakerna jag skrev om i förra inlägget är nu avklarade!


Sittningen gick bra, var trevlig och jag tror att det inte bara var vi som arrangerade som kände så.

Examensceremonin gick bra den med, vi var lite oorganiserade under vissa stunder men det blev en fin stund med tal, fina sånger, diplomutdelning och lite spexande. Jag har tagit examen! Kan inte riktigt förstå det. Det blev inget direkt firande på kvällen, Patrik och jag åt asiatisk take-away mat och packade. ;)

Paris var storslaget! Det är det ord som jag tycker bäst beskriver staden. =) Jag tyckte mycket om den och kommer gärna tillbaka. Det finns fortfarande mycket att se. Ett eget inlägg kommer snart om Paris!

Nu har jag lov, eller semester eller är arbetslös eller vad man vill kalla det... Det känns lite konstigt, jag vet inte riktigt vad jag ska göra nu. Söka mer jobb förstås, bara vara ledig och spendera sommaren med nära och kära...Ansöka om examensbevis ska jag också göra, fast jag undrar lite saker kring det vilket jag inte är säker på om jag kan få svar på nu. Jag vill veta om jag kan räkna med mina studier i Holland i min examen, men jag vet inte om studievägledarna jobbar fortfarande. Jaja, på något sätt löser det sig väl...

Mitt "schema" för de kommande dagarna

2010-06-09 @ 12:51:48

Det händer mycket nu:

Idag:
Förbereda mig för morgondagens examinationsseminarium, planera inför Paris och fixa lite hemma.

Imorgon:
Examinationsseminarium och avslutning - min sista dag på univeristetet! (Om jag inte återkommer och läser nån kurs eller så, man vet ju aldrig.)
Personalfest på Trappan

Fredag:
Examenssittning på Trappan och allt fix inför den. Jag arrangerar ju kalaset, så vi har det vi gör med att öva på spex och grejer... =)

Lördag:
Examensceremoni i Hörsalen. Även den är jag med och arrangerar. Kanske blir det middag på restaurang med Patrik för att fira min examen. Inte mer än så. Det blir ingen fest. Kanske senare...

Söndag - torsdag:
Paris!