Konsert i sommar!

2010-03-29 @ 12:56:57

Jag har en ledig dag idag och sitter just nu och lyssnar på musik och längtar till den 8 juli. Då är det dags för konsert. Biljetter är köpta till Winnerbäcks sommarturné, premiären i Linköping. =) Det ska bli så kul. En kväll med flera bra artister:

Laleh
Melissa Horn
Lars Winnerbäck

och någon/några mer som jag inte vet så mycket om...

Är det någon som är intresserad av att hänga på!? Det är ju bara roligt om man är flera...

Earth hour

2010-03-27 @ 21:49:15

    

Ikväll är jag ensam hemma eftersom Patrik jobbar på Trappan. Under den senaste timmen har jag suttit i värmeljusens sken och läst och skrivit lite. Det har varit riktigt skönt att inte bry sig om TV:n eller datorn. Det har bara varit tyst och lugnt och jag har fortfarande inte tänt några lampor...

Det har nog inte undgått någon att Earth hour pågått ikväll. Syftet med manifestationen är enligt WWF att:

"...skicka en politisk signal till makthavare om att ta klimatfrågan på allvar. Syftet är att uppmärksamma och skapa engagemang i frågan. Earth Hour är inte en energisparkampanj.
Miljörörelsens engagemang har hittills varit mycket viktigt för att lyfta klimatfrågan till världens ledare och sätta press på dem. Efter klimatfiaskot i Köpenhamn blir det än viktigare att fortsätta att sätta tryck på våra makthavare."

Släckte ni lamporna ikväll?

Vårblomster

2010-03-27 @ 17:23:07

Jag såg en artikel på Aftonbladet idag som handlar om blomsterparken Keukenhof i Holland. Det fick mig att minnas tillbaka till den gången jag var där, för ungefär två år sedan. (Tänk att det har gått så lång tid sedan jag pluggade i Holland!) Jag är ingen blomsterfantast, men Keukenhof är verkligen ett underbart ställe att möta våren på. Det finns så otroligt många sorters lökblommor där och det är väldigt vackert! Jag har aldrig sett så många olika sorters tulpaner som jag gjorde där... Parken har öppet mellan mars och maj varje år och jag rekommenderar verkligen ett besök om du är i Nederländerna!

    

    

Alfapet

2010-03-26 @ 23:09:24

Jag har precis förlorat i Alfapet... igen! Tror jag har vunnit en av de gånger jag och Patrik har spelat... Det är ett roligt spel, men det är ju inte roligt att bara förlora hela tiden. =P

Är det någon som har något knep att dela med sig till mig så jag kan vinna nästa gång?! Jag försöker bygga över rutorna som ger extrapoäng och jag vet att man ska försöka lägga bokstäver som ger mycket poäng på såna rutor... Ändå lyckas jag inte. Patrik lägger alltid bättre ord som ger mer poäng. Som sagt, är det någon som har ett knep som jag kan ta till?

Uppdrag granskning

2010-03-25 @ 21:23:39

Har ni sett gårdagens avsnitt av Uppdrag granskning?

Jag brukar inte vanligtvis titta på programmet, men jag blev lite nyfiken då det kom många reaktioner på t.ex. Facebook och såg därför avsnittet på SVT play. Upprörande är nog ett bra sammanfattande ord!

Hur kan vuxna människor bete sig på det viset? Smutskasta ungdomar och sprida rykten istället för att stötta våldtäktsoffren... Som sagt, upprörande. Har ni inte sett programmet så gör det här.

Uppdatering:
Just nu är fallet uppe för diskussion i SVT:s Debatt också...

Tillbaka till plugget

2010-03-23 @ 14:21:52

    

Såhär tråkigt är vädret just nu... Grått och regnigt, men plusgrader iaf, vilket betyder att snön smälter. Nu kan vi komma ut på balkongen för att damma mattor igen, hehe! Ska lägga undan datorn en stund nu och ägna mig åt att läsa i denna bok (tack för lånet Isabelle!). Vi har muntlig tenta på fredag, så jag ska försöka bli "expert" på vågrörelselära, ellära och magnetism tills dess. Önska mig lycka till!

Bloggdesign

2010-03-21 @ 17:55:38

Ojoj, det här med bloggdesign är inte lätt! Nu har jag iaf valt en och provar den ett tag...

Varm i hjärtat

2010-03-19 @ 15:15:54

Nu har jag gjort sista dagen för denna VFU-period. Det känns tråkigt faktiskt. Efter tre veckor har man börjat komma in i alla rutiner... Och jag har ju en sån bra handledare och klass!

Som jag skrev sist så har denna vecka mest gått ut på nationella prov (9 st!) och jag har hjälpt till lite med det. Ibland har jag övervakat en grupp medan min handledare haft hand om en annan och ibland har jag läst uppgifterna högt för en elev som har rätt till det stödet.

Idag såg vi på Kenny Starfighter (serien) på sista lektionen. =) Har glömt hur bra den serien är. Jag blev sugen på att se långfilmen, har inte gjort det tidigare...

Sen, precis innan alla skulle gå hem, fick jag en liten present av min handledare! Det var ett påskägg med godis och en trisslott. =) Hon sa att hon var så tacksam för allt jag hjälpt till med och att det hade varit som att ha en extra personal när jag var där.

Jag trivs så bra på min VFU-plats! Klassen, min handledare och annan personal är jättetrevliga. Idag är jag varm i hjärtat! Bra start på helgen!

Helgen som gått

2010-03-14 @ 22:00:59

Söndag... betyder att ledigheten är slut och det är dags att det är dags för sista VFU-veckan. Jag har haft mitt ansvar klart och den kommande veckan går mest ut på att eleverna ska göra massa nationella prov!

I fredags hade vi en lugn kväll med tacos och TV - På spåret, lite Lets Dance och lite Skavlan...

Igår var det fest med färgtema, en trevlig kväll. =) Jag och min vän Isabelle lyckades ha nästan lika outfits, utan att planera i förväg, hehe.

 

Idag har vi tittat på reprisen av schlager-finalen... Undvek alla nyheter och internet innan, eftersom vi inte visste resultatet. Hoppades på Salem, men vi får väl se hur det går för Anna. Jag tycker att låten är ganska bra, men är inte säker på att den funkar i Europa. Vad tycker ni - vann rätt låt?

I eftermiddag/kväll har vi också varit iväg och spelat spel med några av Patriks kompisar, det var trevligt. Trodde det skulle bli Munchkin, men det blev ett spel som heter Bang! och det var roligt det med... Det är trevligt med sällskapsspel!

Dagens boktips

2010-03-13 @ 13:19:46



 

Jag tror att de flesta av er känner igen dessa intron! Lite nostalgi från när man var liten... =) Jag tänkte alltså tipsa om en bok idag:

Prins Annorlunda av Sören Olsson och Yvonne Brynggård Olsson

Sören är ju mest känd för böckerna om Sune och Bert som han skrivit tillsammans med Anders Jacobsson. Den här boken är helt annorlunda! Han och hans fru skriver mycket öppet om hur det är att få ett barn som föds med Downs syndrom. De skriver om alla sina känslor, om med- och motgång och familjens starka kärlek.

Boken är bara ca 200 sidor och mycket lättläst. Den väcker många tankar och känslor och man får lite förståelse för vad en familj med ett handikappat barn får gå igenom... Det är en bok jag rekommenderar helt enkelt!

 

OS och VFU

2010-03-02 @ 21:25:25

OS är över för den här gången! Jag har följt en hel del faktiskt, har nog aldrig varit så sportintresserad som den här perioden, hehe. Hur ofta tittar jag på längdskidåkning annars liksom? Det är nått speciellt med OS och bra gick det ju, 11 medaljer ska vi vara nöjda med och hatten av för längdlandslaget som stod för majoriteten av medaljerna! Annars har curlingen varit en favorit här hemma och jag gillar ju konståkningen också...

Har ni tittat mycket på OS? Känner ni igen er i den tillfälliga förvandlingen till sportnörd? ;)

Påbörjade en ny VFU-period igår. Hela tre veckor den här gången och jag ska ha helhetsansvar 8 av dagarna! Det kändes lite jobbigt att behöva gå upp tidigt och planera en massa och så, men så fort jag kom till skolan kändes det kul! =) Jag trivs jättebra på min VFU-plats. Massa spännande saker händer den här perioden också - besök på den närliggande högstadieskolan, nationella prov, jag ska ha egna lektioner om ljus, vi ska åka till konstmuseet... Det känns kul helt enkelt, även om man blir trött av att "jobba". Men det är kanske bra att få känna på verkligheten lite ibland också, hehe.

Dags för ett parti Yatzy och sen ska jag försöka komma i säng, så det inte blir så sent ikväll...

God kväll & god natt!