Slut på övandet, nu väntar verkligheten...

2010-05-30 @ 19:49:44

I fredags avslutade jag min sista VFU-period på ett trevligt sätt. Vi åkte till Kolmårdens djurpark och spenderade dagen bland exempelvis små getter, stora elefanter, zebror som parade sig och duktiga sälar och delfiner som bjöd på show.

När vi lunchade samlade min handledare alla i klassen och så fick jag en liten present: en delfin i trä som symboliserar Kolmårdsbesöket och ett tungt hjärta som jag kan använda för att alla mina papper inte ska flyga iväg. När jag tittar på dessa saker ska jag minnas den härliga klassen som jag spenderat nio veckor med under det senaste året! =)




Kalaset är igång

2010-05-25 @ 21:40:27



Tittar ni?

Det gör jag!

Kan man annat att älska tävlingen? Underhållning på hög (låg?) nivå! =)

Limecheesecake med passionsfrukt

2010-05-23 @ 22:44:03

Idag har jag bakat min första cheesecake och jag känner mig riktigt stolt över mig själv. Det lyckades och den smakar jättebra! Jag har funderat på att göra den och ta med till min VFU som tack för fyra mycket trevliga perioder på skolan. Nu har jag testat och den är godkänd, haha... Receptet är hämtat från Allt om mat's hemsida om någon är intresserad av att prova själv.


Balkongen

2010-05-22 @ 22:30:26

Idag har vi planterat lite blommor i krukorna som mamma köpte åt oss när hon var på besök. Det blev fint och gör balkongen lite trevligare och mysigare. Vi får se hur länge tagetesarna håller sig i livet, jag ska göra mitt bästa med dem iaf...



Såhär mysigt hade vi det senare... Det är skönt att ha en balkong! =)

Love hurts(?)

2010-05-22 @ 11:17:18


http://www.cyberanto.com/2010/04/love-doesnt-hurt/

In full regalia

2010-05-20 @ 16:45:23

Förra veckan gjorde jag något ovanligt. Jag köpte en cd-skiva. The Arks nya, som förutom skivan också innehåller ett magasin med låttexter, intervjuer och lite roliga fakta. Idag har jag suttit på balkongen och lyssnat och läst låttexter... Underbart väder idag, jag har solat med shorts och bikiniöverdel!

Vad kan man säga om skivan då? Jag gillar den, det är liksom "gladmusik" och det låter The Ark om den... Helt klart värt 99 kr.




Nu ska jag nog gå ut på balkongen en stund till... Läsa lite i Flickan som lekte med elden... Skolarbetet kan vänta!

 

Drill SM 2010

2010-05-16 @ 18:06:28

I helgen har jag spenderat ett flertal timmar i Stadium Arena här i Norrköping. Där arrangerades nämligen SM i drill. En tjej från Övik hade kvalat in och skulle tävla, så jag åkte ut och tittade på det och träffade lite Öviksfolk. =) Det gick riktigt bra för Ida också, hon fick en bronsmedalj och de högsta poäng hon någonsin fått!

Det var riktigt roligt att få se drill och alla var duktiga, nivån har höjts mycket i Sverige de senaste åren och i år kommer bli första gången vi tävlar i VM. Lite sugen blev jag på att själv ta fram staven och göra lite övningar, jag saknar det faktiskt! Jag vet att jag är/har varit lite insnöad på en udda sport, men roligt är det. ;)

Inte 2006 längre...

2010-05-12 @ 23:48:35

Då var det dags för en långhelg nu då! Det känns trevligt, även om vi inte har något särskilt planerat och jag måste planera inför VFU:n som börjar på måndag.

Idag lämnades biotopundersöknings-uppgiften in, jag hann inte riktigt färdigt så jag väntar bara på kompletteringen. Det känns ändå ganska skönt att få den ur världen för ett tag. Nu är det VFU och uppsats/artikel som väntar. Sedan ska jag ta examen! Skönt och läskigt på samma gång.

Träffade min vän som blev mamma i januari idag. Vi promenerade, jag med barnvagnen och hon med hunden. =) Ikväll fick jag också ett sms om att en annan vän blivit pappa idag! Det känns lite konstigt att två av mina vänner fått barn nu. På ett sätt känns det som att det fortfarande är typ 2006, men samtidigt har mycket hänt sen dess...


Tåkern och Omberg

2010-05-09 @ 16:10:37

I fredags var vi iväg på exkursion två. Det bar iväg med buss till södra Östergötland, med flera stopp, bl.a. vid fågelsjön Tåkern och sedan på berget Omberg. Vädret var okej, inget regn som tur var, men rätt blåsigt var det. Jag är glad att jag tog med mössa, den värmde öronen och stoppade håret från att blåsa alltför mycket i ansiktet. En riktig heldagsutflykt var det, trevligt men tröttsamt... Soffan var väldigt skön på fredagskvällen. =) Mycket fin natur bjöd dagen på iaf, visar några exempel här nedanför! (Klicka på bilderna för att se en större version.)

Tåkern:

         

Ellen Keys hus och min lunch-utsikt:

    

Vätterros och gullpudra:

      

Vättern är vacker!

Sköna maj välkommen

2010-05-01 @ 11:18:37

Maj välkomnar oss med grått väder här i Norrköping... Men vår kan det väl kallas i alla fall.

Firade ni Valborg igår? Såg ni någon brasa, eller vad gjorde ni?

Jag och Patrik åt god mat (grönsakslasagne), drack vitt vin, tittade lite på TV och spelade Wii Sports Resort. En mycket trevlig och lagom slapp kväll. Vi hade funderat på att gå till Folkparken och titta på brasan, jag var nog mest nyfiken eftersom Markus Birro vårtalade. Kvällen bjöd dock på regnigt väder så vi stannade hemma. Birros vårtal fick jag istället läsa här. =)

Jag har inga särskilda planer för helgen, måste plugga, men det lär jag inte göra hela helgen, hehe... Kanske blir det en sväng på stan eller något, vi får se.

Ha en bra helg!