En sockerbagare här bor i staden...

2009-12-02 @ 17:50:41

Idag har jag och Patrik bakat pepparkakor, ackompanjerade av en julskiva med Peter Jöback. =) Vi fuskade lite och använde färdig deg, men det är väldigt bekvämt och smakar hembakt, blir helt annorlunda mot köpta kakor. Det känns trevligt att kunna bjuda på hembakta pepparkakor, mamma får nog smaka när hon kommer i helgen (imorgon kväll faktiskt). De är lite charmiga, med lustiga former och så... men de vi provsmakat hittills har smakat bra. =)


 

Igår hade vi lite spännande laborationer kring mat och biomolekyler och så. På förmiddagen testade vi hur olika sorters mat påverkar blodsockret. Först stack vi oss själva i fingret och testade värdet. Sedan åt vi lite olika saker och testade igen efteråt. Två åt Corn Flakes, två All Bran, två druvsocker (Dextrosol) och jag åt jordnötter! Det var intressant att se vad som hände med blodsockret... Mitt gick inte upp eftersom energin i nötterna kommer från fett och inte kolhydrater, medan de andra höjde sina värden...

På eftermiddagen testade vi istället hur bra enzymerna i vårt saliv jobbar. =) Labben funkade inte jättebra för mig och min gruppkompis, så det såg ut som vi hade väldigt dåligt saliv, hehe. Lite intressant var det iaf...

Så, det här var väl både en uppdatering om vad som händer på hemmafronten och i skolan. Livet rullar på, snart är det jul!

Kommentarer

Postat av: Maria J

Vad kul att du har börjat uppdatera lite oftare :)

Låter mysigt med pepparkakor, jag funderar på att baka lussbullar. Luktar ju så gott och man får lite extra julkänsla, men det får nog bli efter min tentan som jag har på måndag.

Kram

Postat av: Lilla Fröken

Vad mysigt! Hembakat smakar givetvis bäst! :)


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback